Uprchlíky „rozseknou“ Miloš Zeman a Andrej Babiš, myslí si lidé

11.04.2016 7:51

Přes 52 procent Čechů se domnívá, že nejdůvěryhodnějším politikem na cestu z migrační krize je prezident Miloš Zeman. Ukázal to exkluzivní průzkum MF Dnes.

Uprchlíky „rozseknou“ Miloš Zeman a Andrej Babiš, myslí si lidé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

Ministru financí a lídrovi hnutí ANO důvěřuje 46 procent dotázaných, premiéru Bohuslavu Sobotkovi 38 procent. Podle průzkumu ze stran nejlépe řeší migrační krizi ANO (44 %), následně sociální demokraté s 41 procenty.

Zajímavé je, že veřejnost nedůvěřuje politikům, kteří mají migrační krizi a její řešení jako de facto jediné téma svého programu. Miroslav Lidinský z Úsvitu – Národní koalice či předseda hnutí Blok proti islámu nemají důvěru ani desetiny oslovených. Tomiu Okamurovi důvěřuje 28 procent občanů. 

Podle organizátora průzkumu Daniela Prokopa výsledky průzkumu ukázaly, že lidé, kteří se obávají migrační krize, preferují technokratické politiky. Srovnají-li se výsledky průzkumů v obecnou důvěru politiků z průzkumů CVVM a důvěra z průzkumu MF Dnes ohledně migrační krize, dosáhl na nejvyšší hodnotu Andrej Babiš (ANO) a Milan Chovanec, ministr vnitra za ČSSD. Zajímavostí bezesporu je i fakt, že jediným politikem, který se těší větší důvěře v řešení migrační krize než důvěře obecné, je lídr občanských demokratů Petr Fiala.

„U ČSSD může části lidí vadit, že Milan Chovanec a Zdeněk Škromach se vyjadřují jinak než Bohuslav Sobotka a Jiří Dienstbier. ANO je vnímáno jako hnutí, které se nemusí vyjadřovat konzistentně, a stejný rozpor mezi Andrejem Babišem a Robertem Pelikánem nemusí tolik vadit,“ říká Prokop k tomu, že ANO získalo větší důvěru u lidí než ČSSD. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…