Úprk do krytu v Kyjevě: Raketový útok přerušil i hlasování na ambasádě

14.01.2023 11:45 | Bleskově

Ruský raketový útok zasáhl v sobotu ráno kritickou infrastrukturu v Kyjevě. V Dněprovské čtvrti ukrajinského hlavního města se ozvaly výbuchy, později byl v celém městě vyhlášen letecký poplach a úřady vyzvaly obyvatele, aby se ukryli, uvádí agentura Reuters. Informace o obětech nejou známy. Útok na metropoli přerušil i hlasování v prezidentských volbách na české ambasádě.

Úprk do krytu v Kyjevě: Raketový útok přerušil i hlasování na ambasádě
Foto: Repro YouTube The Sun
Popisek: Záběry z ostřelovaného Kyjeva

Novináři agentury Reuters slyšeli v Kyjevě sérii výbuchů, než se v Kyjevě rozezněla siréna. Úřady vyzvaly obyvatele, aby se ukryli.

„Raketový útok na objekty kritické infrastruktury. Podrobnosti se prověřují,“ sdělil Kyrylo Tymošenko, zástupce vedoucího prezidentské kanceláře. „Máme požár v jednom ze zařízení kritické infrastruktury. Na místě jsou k dispozici příslušné služby,“ napsal ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba na Telegramu.

V  Kyjevě byl vyhlášen letecký poplach. Agentura Reuters informovala o sérii výbuchů a raketovém útoku na infrastrukturu v hlavním ukrajinském městě. Starosta Kyjeva Vitalij Kličko vyzval obyvatele, aby nevycházeli ven. Bližší podrobnosti o útoku a jeho dopadech zatím nejsou známé. Jde o první takový útok na Kyjev v tomto roce od noci na Nový rok.

Útok na Kyjev dnes přerušil hlasování v prezidentských volbách na české ambasádě. „Kyjev čelí dalšímu z ruských raketových útoků. Hlasování ve volební místnosti na zastupitelském úřadě tak muselo být v souladu se zákonem přerušeno. Předpokládáme, že hlasování bude následně pokračovat. Pracovníci ambasády jsou v pořádku,“ uvedlo na twitteru Ministerstvo zahraničních věcí ČR. „V 9:56 kyjevského času (8:56 SEČ) jsme hlasování přerušili,“ přiblížil vedoucí konzulárního úseku zastupitelského úřadu Martin Mužík.

Po hodině byl letecký poplach ukončen a pracovníci našeho velvyslanectví opustili kryt. Volby prezidenta ČR v Kyjevě pokračují, aktualizovalo pak stav MZV ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…