Urážka Miloše Zemana! vystoupila psychiatrička proti Sobotkovi kvůli „rozpadu osobnosti“ prezidenta

27.06.2017 6:41

Jako jednoznačnou urážku prezidenta Miloše Zemana hodnotí slova premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) přední pražská psychiatrička. Jde o Sobotkovu reakci na Zemanův výrok, že se premiér chová jako svině. Sobotka zareagoval tím, že hlava státu trpí rozpadem osobnosti. Psychiatrička se Zemana zastala na stránkách deníku Aha!

Urážka Miloše Zemana! vystoupila psychiatrička proti Sobotkovi kvůli „rozpadu osobnosti“ prezidenta
Foto: Radim Panenka
Popisek: Setkání novinářů a prezidenta Miloše Zemana na státní návštěvě Vietnamu

„Porucha osobnosti může nastat v jakékoli fázi života, například při úmrtí blízkého člověka, po ztrátě zaměstnání apod. V seniorském věku jsou změny osobnosti způsobené degenerativními změnami stárnoucí mozkové tkáně,“ uvedla nejmenovaná lékařka s tím, že své mohou sehrát dědičné dispozice, nadměrná konzumace alkoholu, nezdravý životní styl i cukrovka. 

Podle jejího názoru však rozpadem osobnosti Zeman netrpí. „Tak špatně na tom zase není a je to jasná urážka prezidenta republiky,“ uvedla lékařka. 

Server Blesk.cz se pak zeptal i psychiatra Jana Hanky z Národního ústavu duševního zdraví.

„Termín rozpad osobnosti medicína nezná. Při tělesném nebo neurodegenerativním onemocnění nebo při chronické intoxikaci se může objevit takzvaná organická porucha osobnosti, která je charakterizována nejméně rok trvajícími změnami v prožívání a fungování postižené osoby,“ uvedl. Diagnózu takového onemocnění určuje psychiatr po nezbytných vyšetřeních mozku, interních i psychologických vyšetřeních. 

Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…