Útočník v nizozemském Haagu pobodal několik lidí v nákupním centru

29.11.2019 20:50

Při útoku nožem v nákupním středisku v nizozemském Haagu byli zraněni tři lidé. Informovala o tom bez dalších podrobností policie.

Útočník v nizozemském Haagu pobodal několik lidí v nákupním centru
Foto: pixabay.com
Popisek: Nizozemsko - vlajka

Incident se podle zpravodajství České televize odehrál na nákupním bulváru Grote Markstraat, zřejmě v jednom z tamních obchodů. Ve městě je plno lidí, policie je tak vyzvala, aby místo, kde k incidentu došlo, opustili. 

Nyní podle všeho policie pátrá po muži ve věku 45 až 50 let.

K neštěstí došlo i odpoledne v metropoli Velké Británie. Na jednom z nejslavnějších mostů v Londýně – na London Bridge – se střílelo. Policie tam zasáhla proti útočníkovi, který pobodal několik lidí nožem. Na místě jej zastřelila. Při teroristickém útoku zahynuli i další dva lidé.

Svědci oznámili médiím, že se na mostě střílí. Strážci zákona důrazně žádali obyvatele, aby se k mostu nepřibližovali. Incident měl podle všeho teroristické pozadí a útočník měl na sobě zřejmě atrapu vesty s výbušninou.

Reportér BBC John McManus oznámil, že na mostě zpozoroval skupinu bojujících mužů, respektive skupinu mužů, která se pokoušela vypořádat s jedním občanem. Při útoku bylo pobodáno několik lidí. Média i lidé na internetu označují jako hrdinu muže, který vzal útočníkovi nůž a utekl s ním pryč. Riskoval podle všeho vlastní život. Kolemjdoucí pak dostali pochvalu za to, že se snažili útočníka přemoci. 

Lidé v panice z mostu utíkali, počet zraněných zatím ještě nebyl upřesněn. Zřejmě jde o pět lidí. Dva lidé zřejmě zemřeli. Není bez zajímavosti, že až do roku 1750 most představoval jediné pevné spojení obou břehů Temže v Londýně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…