Útok na Bohdalovou kvůli LGBT. Nemoc? Demence a smrt? Šarapatka předvídá konec

04.08.2021 18:30 | Ze sítí

V souvislosti s festivalem Prague Pride byla připomenuta slova herečky Jiřiny Bohdalové, která existenci více než dvou pohlaví označila za nesmysl a za věc, která jde proti zdravému rozumu. A za to se do ní teď pustil radní ČT Zdeněk Šarapatka, který ji přirovnal ke Květě Fialové, když už nebyla mentálně v kondici. „Stala se horší, zlostnější, útočnější a sebestřednější Fialovou. Co si dřív nejspíš nechávala taktně pro sebe, šíří teď v médiích s gustem chrapouna. Nezná meze: známkuje nemocné, nedbá slov odborníků, profesorů, lékařů,“ stěžuje si a cituje odborníky. Ovšem co se týče počtu pohlaví, jejich slova jsou spíše ve prospěch Bohdalové.

Útok na Bohdalovou kvůli LGBT. Nemoc? Demence a smrt? Šarapatka předvídá konec
Foto: Repro Youtube
Popisek: Herečka Jiřina Bohdalová na pohřbu Karla Gotta

Jak jsme již psali, v květnu se zasloužilá herečka Jiřina Bohdalová vyjadřovala k moderním fenoménům, tedy k tomu, že jsou jedinci, kteří se nepovažují ani za ženu, ani za muže. „Svět je nemocnej. A naše malá zemička taky. Když máme několik pohlaví. Když máme MeToo. Když máme já nevím co. Vždyť je to příšerný. Vždyť je to proti zdravýmu rozumu,“ uvedla v rozhovoru s Čestmírem Strakatým, jehož část sdílel včera Andrej Babiš na Facebooku.

Anketa

Co vy a Šlachtovo hnutí Přísaha?

hlasovalo: 27956 lidí
A do jejího prohlášení už se pustil člen Rady ČT Zdeněk Šarapatka. Přirovnal Bohdalovou k již zesnulé Květě Fialové. „Byla milá, vtipně ironická a...svým způsobem krásná. Postupem času se ale z vtipu stával trapas a z trefné ironie čím dál častěji vulgární invektiva. Za nic z toho nemohla: příznaky stařecké demence mívají, bohužel, i tenhle rozměr. Rozhovory slábly, zájem opadl. Pak zemřela,“ připomenul Fialovou.

Šarapatka uznává, že Bohdalová byla a je dobrá herečka. „Díky tomu jí lidé odpustili zálibu ve společných momentkách s papaláši a prezidenty od Novotného, přes Husáka až po Václava Havla, Zemana a Babiše. Své si můžeme myslet o jejím tvrzení, že za nic nemohla. Fotit se přece chtěli oni s ní, vysvětluje! Zbývá jen otázka, proč k nim tak ochotně chodila. Ale co už, nic z toho neubralo na její zasloužené slávě a už vůbec ne na hereckém mistrovství,“ připomíná její minulost.

Ale podle radního se něco změnilo. „Stala se horší, zlostnější, útočnější a sebestřednější Fialovou. Co si dřív nejspíš nechávala taktně pro sebe, šíří teď v médiích s gustem chrapouna. Nezná meze: známkuje nemocné, nedbá slov odborníků, profesorů, lékařů. Uráží a zesměšňuje nešťastné osudy jejich pacientů. Mluví o nich v plytkých rozhovorech jako o ‚magorech a blbcích‘,“ stěžuje si Zdeněk Šarapatka.

A cituje Bohdalové odborníky z řad sexuologů a také od psychiatra Cyrila Höschla. Od Höschla tento citát: „Jedna úroveň je chromozomální: jestli má jedinec samičí chromozomy XX nebo samčí XY. Ale pak je taky gonadální pohlaví, tzn. zda má varlata nebo vaječníky. Pak je genitální pohlaví, tj. zda má penis nebo dělohu a pochvu. Pak je hypotalamické pohlaví, které rozhoduje o tom, jestli máte mužskou nebo ženskou hormonální soustavu.“ Zde ovšem Bohdalové spíše nahrává, vzhledem k tomu, že Höschl sice nabízí více rozdělení pohlaví, ale hovoří v každém případě pouze o dvou a navíc definovaných fyzicky, ne podle toho, čím se jedinec cítí být.

Dále cituje například sexuologa Pavla Turčana. „Pokud je u dítěte už docela brzo jasná identifikace s opačným pohlavím, je to určitě lepší. Změnu mohou sice podstoupit až po osmnáctém roku, ale u dětí jsme schopni nasadit léky, které na přechodnou dobu zastaví vývoj sekundárních pohlavních znaků,“ říká dotyčný. Ovšem ani zde není žádná zmínka o více než dvou pohlavích.

A ani sexuoložky Petra Sejbalová a Hana Fifková, které Šarapatka také citoval, o existenci vícero pohlaví nehovoří.

reklama

autor: kas

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz, včetně upozornění na soci…