Útok na Klause ml. Aktivisté šíří následující informaci o údajném spojení

27.08.2019 20:28

Poslanec Václav Klaus mladší čelí novému útoku, který se na něj valí kvůli tomu, kde se nachází sídlo jeho nedávno založeného hnutí Trikolóra. Facebooková stránka „Nechceme Putina v Praze“ totiž kriticky upozorňuje, že se nachází v budově, kterou vlastní oligarcha z Moskvy. „Ruská Trikolóra sloužící Putinovi,“ ozývají se diskutéři na sociální síti.

Útok na Klause ml. Aktivisté šíří následující informaci o údajném spojení
Foto: Repro ČT24
Popisek: Poslanec Václav Klaus mladší v Událostech komentářích

Sídlo hnutí Trikolóra Václava Klause juniora je uvedeno na adrese: Freyova 82/27, Praha 9. Z katastru nemovitostí vyplývá, že majitelem budovy je firma Yugra Alliance s.r.o., jejímž vlastníkem a jednatelem je podle obchodního rejstříku pan Volodya Elizbaryan, dat. nar. 25. února 1955, bytem Serpuchovskij per. 7-1-69, Moskva, Ruská federace. Tyto informace sdílí facebooková stránka „Nechceme Putina v Praze“ ze serveru Databázeznámýchmíst.cz, který tato zjištění vydává pod titulkem „Kreml v Česku, sídlo hnutí Trikolóra Václava Klase jr., majetek Ruské federace“.

Anketa

Zaslouží si Věra Jourová pokračovat v Evropské komisi jako zástupkyně České republiky?

hlasovalo: 10648 lidí

Následně shrnuje, že společnost Yugra Alliance tedy ovládá moskevský byznysmen Volodya Elizbaryan. Ten prý provozuje v Praze v Karlíně také obchod s luxusním italským nábytkem Salon Cardinal. A rovněž připomíná, že Václav Klaus senior měl sídlo své nadace u soudruhů z firmy Interconex. Šlo o Nadační fond Václava Klause, který sídlil v budově Ve Struhách 27, Praha 6. Spolumajitel Interconexu Igor Střelec je prý bývalý důstojník komunistické rozvědky v StB a významný obchodní partner mnoha ruských oligarchů s kontakty na Kreml.

Na základě těchto informací pak přispěvatel do diskuse Oilee Von Hanslieg české občany vyzývá, ať se hlásí do „tripkolory“ a poslouží tím prezidentu Putinovi.

Poznámku o „tatínkově velícím důstojníkovi z Kremlu“ pak na adresu Klause mladšího připojila Martina Hýrková.

Objevil si i názor, že hnutí „Trikolóra je součástí ruské páté kolony v ČR. Kope za Putinův klub,“ konstatovala ve svém komentáři Mirka Pitnerová.

Ve sdíleném textu pak také závěrem stojí, že sídlo Klausovy Trikolóry je stejný případ, jako je vila Na Zátorce 43/9, také majetek Ruské federace. „Úřaduje tu třináct soukromých firem. Jednu z nich s názvem Mold Vin Cz vlastní bývalý vysoký důstojník Československé lidové armády Zdeněk Zbytek. Sídlo tu má i předseda radikálně nacionalistického hnutí Řád národa a Strážci koruny a meče Josef Zickler,“ píše se v článku. Prý jsou ruské objekty v Praze a ruská ambasáda v Praze prošpikovány špióny a vyhoštění některých ruských diplomatů se dotklo i ruských tajných služeb. Hovoří o informační válce a o Česku jako testovací laboratoři Ruska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…