Útok na Slovensku: Sídlo krajské kanceláře Ficovy strany někdo zapálil a počmáral

17.03.2018 12:15

V noci na pátek vzplála střecha sídla krajské kanceláře vládní strany Směr – sociální demokracie v slovenském městě Žilina. Požár byl podle všeho založen úmyslně. Píše to dnešní vydání MF Dnes.

Útok na Slovensku: Sídlo krajské kanceláře Ficovy strany někdo zapálil a počmáral
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace za lepší Česko a Slovensko v reakci na vraždu slovenského novináře Jana Kuciaka

Na budovu vládní strany také někdo napsal nápis „Zloději“. Větší škody však nejsou hlášeny. Požár prý vznikl tak, že na střechu sídla krajské organizace někdo hodil hořící pneumatiku. 

„Strana Směr–SD považuje tento trestný čin za krok radikálů, kteří se snaží zneužít současnou politickou situaci k destabilizaci země a demokratického systému, ve kterém může každý člověk svobodně a bez obav prezentovat svůj názor a zasadit se za jeho prosazení demokratickými metodami,“ uvedla podle MF Dnes strana v prohlášení. 

Vzhledem k situaci u vládní strany Směr a kvůli požáru budovy pak předseda další vládní strany Most-Híd Béla Bugár požádal o zvýšenou policejní ochranu. Obává se kvůli obdrženým výhrůžkám, kdy v e-mailech, jež dostává, se hovoří o likvidaci jeho i lidí v jeho okolí. „Toto je přes čáru,“ řekl Bugár.  

Slovensko se potýká s krizí, jež vyústila demisí premiéra Roberta Fica a jeho vlády. Ke krizi došlo poté, co byl zavražděn investigativní novinář Ján Kuciak a jeho snoubenka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…