Útok na sympatizanty Trumpa na stadionu s postřeleným kongresmanem: Pachatel byl malý, vzteklý levičák. Nenáviděl prezidenta, vyhrožoval mu přes sítě

16.06.2017 9:47

V médiích se objevují podrobnější informace k Jamesi T. Hodgkinsonovi, který na baseballovém stadionu v Alexandrii ve Virginii spustil střelbu po ostatních návštěvnících zápasu. Ukazuje se, že muž nenáviděl republikány a především Donalda Trumpa. Naopak v prezidentských volbách vehementně podporoval demokratického kandidáta Sanderse.

Útok na sympatizanty Trumpa na stadionu s postřeleným kongresmanem: Pachatel byl malý, vzteklý levičák. Nenáviděl prezidenta, vyhrožoval mu přes sítě
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Střelba do lidí na baseballovém stadionu ve Virginii se stále více ukazuje jako politicky motivovaný čin, současně motivovaný i nenávistí vůči osobě Donalda Trumpa. Ostatně střelbu, která jen díky včasné reakci strážců zákona neskončila masakrem, zahájil střelec v den prezidentových narozenin. Šestašedesátiletý muž z Belleville, stát Illinois, se ale celý svůj dospělý život projevoval poměrně násilnicky a mnohokrát měl problémy se zákonem.

Jeho agresivita dosáhla vrcholu po vítězství Donalda Trumpa v prezidentských volbách. Soustavná kampaň mainstreamových médiích proti Trumpovi v případě Hodgkinsona padla na živnou půdu a jeho vztah k republikánskému kandidátovi na prezidentský úřad se brzy změnil v čirou nenávist. Tu „malý vzteklý“ důchodce otevřeně projevoval i na sociálních sítích. Ve svých komentářích „sliboval“ Trumpovi, že jej zničí a neustále jej vybízel k rezignaci.

Nakonec se stal terčem jeho útoku republikánský kongresman Steve Scalise a další dva republikáni. Scalise byl zraněn vážně a momentálně se nachází v nemocnici. Podle mnohých bylo jen otázkou času, kdy k podobnému útoku dojde. Od začátku prezidentské kampaně líčí CNN, Washington Post a New York Times Donalda Trumpa v těch nejčernějších barvách. Zkrátka se nedrží ani demokraté a aktivisté, kteří jsou často podporováni známým donátorem Georgem Sorosem.

Atmosféru nenávisti vůči Donaldu Trumpovi však přiživují i zahraniční média. Například šéfredaktor vlivného německého magazínu Spiegel před několika dny přímo v titulku svého komentáře vyzval, že je „nejvyšší čas zbavit se Trumpa“. Německý magazín s největší pravděpodobností Hodgkinson nečetl, ale kampaň amerických médií byla pro přiživení jeho nenávisti bezpochyby dostatečná.

Rodina vraha při vyšetřování uvedla, že vítězství Trumpa Hodgkinsona skutečně zneklidnilo. Poslední dva měsíce prý přespával v tělocvičně YMCA v Alexandrii a také v autě. Ačkoli jej jeden z jeho přátel charakterizuje jako „pohodového člověka“, má například jeho advokát diametrálně odlišný názor. „Byl to takový malý vzteklý bastard, který neměl rád lidi. Dělal si věci po svém a nikoho neposlouchal,“ řekl advokát Lyndon Evanko.

Právě Evanko hájil Hodgkinsona v roce 2006, když se dopustil fyzického útoku proti své sousedce, která se snažila chránit jeho tehdy nezletilou dceru. Rozlícený muž tehdy dle vyšetřovatelů vnikl do domu sousedky. Když ji našel, vyvlekl ji ven za vlasy. Dívce se ale podařilo utéci do vozu sousedky. Ani to ji však nezachránilo. Hodgkinson je obě dostihl a v prudké hádce udeřil sousedku do obličeje. Obžalován nicméně nebyl.

Jeho advokát na střelci z baseballového stadionu nenechává nit suchou. Přesto by prý nečekal, že bude schopen Hodgkinson vraždit. Svého klienta znal poměrně dobře, protože jej opět zastupoval o tři roky později. Tehdy měl jeho klient problémy se zákonem kvůli práci bez povolení. Do křížku se zákonem se ovšem dostal vrah z Virginie již před tím. Vyšetřován byl kvůli jízdě pod vlivem alkoholu, domácímu násilí i ohrožování zbraní.

Vedle výše uvedených „kratochvílí“ se Hodgkinson s nemenším zaujetím věnoval levicovému aktivismu. Před šesti lety podporoval hnutí Occupy a mnoho let požadoval progresivní zdanění. Byl zapřísáhlým voličem levice a loni se jako dobrovolník aktivně zapojil do kampaně demokratického kandidáta Bernieho Sanderse. Přes svoji výbušnou povahu, prokazatelné protizákonné aktivity a neskrývanou nenávist vůči republikánům v čele s Donaldem Trumpem se nicméně Hodgkinson nikdy neocitl v hledáčku tajných služeb.


 

reklama

autor: Josef Provazník

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…