Už je prý jasné, kdo útočil nákladním vozem ve Švédsku

08.04.2017 7:18

Za pátečním teroristickým útokem ve Stockholmu údajně stojí 39letý Uzbek, který sympatizuje s radikální organizací Islámský stát (IS). S odvoláním na web švédského listu Aftonbladet o tom píše server České noviny.

Už je prý jasné, kdo útočil nákladním vozem ve Švédsku
Foto: wikipedia
Popisek: Švédská vlajka.

Jak server píše, stockholmská prokuratura předtím oznámila, že první ze dvou mužů, kteří byli v souvislosti s najetím kamionu do lidí zadrženi, je vyšetřován pro podezření z vraždy v rámci teroristického útoku. Policie ho zadržela již v pátek na severním stockholmském předměstí Märsta. Muž má drobná zranění.

  • Celý text je ZDE

Švédská veřejnoprávní televize SVT podle serveru uvedla, že druhého podezřelého dopadla policie na severozápadním předměstí švédské metropole Hjulsta.

Jak server dodal, švédský premiér Stefan Löfven v pátek oznámil, že úřady s okamžitou platností zavedly kontroly na hranicích, které se v příštích deseti dnech dotknou všech osob, které se chystají zemi opustit. Opatření může být prodlouženo o dalších 20 dnů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…