Už je to tu zase. Zase zavírají policisty za vyšetřování mocných, varuje detektiv z případu vraždy Mrázka

27.04.2017 10:44

Bývalý policista Jaroslav Hruška se pro server Novinky.cz rozvzpomínal na to, když byl v hledáčku inspekce poté, co se podle svých slov dotkl při svém pátrání mocných. Vzpomínky v něm vyvolaly informace o tlaku na detektivy rozplétající vraždy Antonína Běly a Františka Mrázka.

Už je to tu zase. Zase zavírají policisty za vyšetřování mocných, varuje detektiv z případu vraždy Mrázka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz

Hruška zároveň pro server uvedl, že za akcí inspekce, při níž byli zadrženi tři detektivové týmu Tempus, kteří museli následně strávit hodiny v policejní cele, mohla být snaha zkomplikovat celé vyšetřování vraždy Františka Mrázka. „Historie se opakuje,“ zmínil Hruška. „Je velmi zvláštní, že někdo přespí v cele a pak je propuštěn bez jakéhokoliv obvinění,“ vyjádřil své podivení Hruška, který míní, že to vypadá jako účelový nátlak. 

Původní text ZDE

Zásah inspekce totiž přišel přesně ve chvíli, kdy policie podala návrh na podání obžaloby proti oběma obviněným – Pavlu Šrytrovi a Jánu Kacovi. A v Hruškovi to vyvolalo vzpomínky, kdy jemu kvůli vyšetřování Mrázkovy vraždy zabavili počítač. „Kdyby se nás tehdy ředitel útvaru nezastal, tak v těch celách skončíme taky. Ostatně měli jsme takové informace,“ řekl.

Závěrem uvedl, že sice neříká, že Mrázek byl přímo zavražděn na pokyn někoho vlivného, ale při vyšetřování se prý do těch kruhů zákonitě policie musí dostat. Jde o složitý propletenec lidí z mnoha sfér. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…