Už to lítá. Další ódéesáci si převzali obvinění od protikorupční policie

24.05.2013 16:15

Další tři členové plzeňské ODS, Radek Mráz, Tomáš Vlček a Adam Soleh, mají problém s policií. Podle deníku Právo patří mezi osm podezřelých, kteří byli protikorupční policií obviněni za krácení daně a hrozí jim až desetiletý trest. Stát měli ošidit na daních při podvodech s pohonnými hmotami až o půl miliardy korun. „K případu zatím nebudeme podávat žádné informace," uvedl pro Deník mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej.

Už to lítá. Další ódéesáci si převzali obvinění od protikorupční policie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Radek Mráz je zastupitelem za lochotínský obvod a je zároveň členem oblastní i regionální rady ODS a člen dozorčí rady v městské společnosti Parking Pilsen. Adam Soleh byl v minulých letech v dozorčí radě městské Plzeňské teplárenské. V případu figuruje i Tomáš Vlček (ODS), který je asistentem náměstka primátora Petra Runda (ODS). „Má částečný úvazek asi dva měsíce," potvrdil Rund.

Podle Práva schovával gang své obchody s pohonnými hmotami za bílé koně, jeden z nich bydlí na plzeňské ubytovně, kterou vlastní lochotínský boss ODS Petr Štrunc a spravuje ji právě Mráz. Ten případ odmítl komentovat. Mezi členy ODS vyvolala zpráva rozruch. Před časem skončil ve vazbě občanský demokrat a podnikatel Martin Otýs, který sponzoroval ODS a poté se proslavil stavbou silnice u Jateční třídy, která nikam nevedla. Problémy se zákonem měl také Petr Tofl, který figuroval v městském a rovněž v lochotínském zastupitelstvu.

Policisté se zajímají také o veřejnou zakázku na svoz komunálního odpadu v Plzni, kterou připravuje další člen ODS a jednatel Plzeňských komunálních služeb Petr Baloun. Tam jde o podezření z pletich, když se Baloun a městský zastupitel za ODS David Šlouf měli domlouvat s jednou ze svozových firem. Obviněn z krádeže fotoaparátu aktivistům byl i technický náměstek primátora Petr Rund (ODS), soud jej ale zprostil obžaloby a případ se nyní projednává znovu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…