Už to prasklo! Lhali nám. Advokát rozmázl skandál ministerstva

21.05.2021 14:35 | Ze sítí

Vláda čelí ostré kritice. Na veřejnost totiž unikl text nařízení, kterým Ministerstvo obrany přikazuje svým zaměstnancům, aby se povinně očkovali proti nemoci covid-19. Kromě vojáků určených pro zahraniční mise se nová povinnost týká těch zaměstnanců Ministerstva obrany, kteří pracují v nemocnicích nebo jsou určeni k plnění úkolů v rámci epidemie, ale dokonce také studentů Fakulty vojenského zdravotnictví. S tímto nařízením však rezolutně nesouhlasí advokát Jindřich Rajchl z hnutí Trikolóra, který se vojáků nejen zastal, ale nabídl jim také právní pomoc.

Už to prasklo! Lhali nám. Advokát rozmázl skandál ministerstva
Foto: Archiv JR
Popisek: Advokát Jindřich Rajchl, odborný garant hnutí Trikolóra pro právo a spravedlnost

„Pamatujete, jak nám vláda tvrdila, že očkování bude čistě dobrovolné? Po pěti měsících je ale vše jinak. Přípravy na zavedení covid pasu a různých mobilních aplikací umožňujících očkovaným lidem uplatňovat základní práva a svobody, která byla dříve přístupná všem, jsou v plném proudu. No a do toho se nám dostal do ruky dokument, na jehož základě Ministerstvo obrany České republiky nařizuje svým zaměstnancům povinné očkování. To vše za situace, kdy vakcíny, jimiž se očkuje, jsou vakcínami experimentálními, které jsou ze strany Evropské lékové agentury (EMA) povoleny pouze dočasně, neboť stále není a ani nemůže být dokončen výzkum střednědobých a dlouhodobých účinků těchto vakcín,“ uvedl Jindřich Rajchl, který na svém profilu také zveřejnil dokument Ministerstva obrany.

Podle Rajchla je tato věc zarážející obzvláště v okamžiku, kdy dle nejnovějších výzkumů z Izraele vypadá, že lidé, kteří podstoupili očkování dvěma dávkami vakcíny Pfizer, mají po 3 měsících od druhé dávky ve své krvi stejný počet protilátek jako neočkovaní lidé. „S ohledem na to, že tato skutečnost vědce i lékaře ‚překvapila‘, je více než zřejmé, že o skutečných účincích vakcín v lidském těle po uplynutí několika měsíců či let neví spolehlivě nikdo nic,“ dodal advokát.
 

JUDr. Jindřich Rajchl

  • PRO 2022
  • Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • mimo zastupitelskou funkci
 
Jindřich Rajchl proto vyzval zaměstnance Ministerstva obrany, aby se takovému nařízení vzepřeli. „Toto nařízení považujeme za nezákonné a všem zaměstnancům Ministerstva obrany, kteří vakcinaci odmítají, výslovně doporučujeme ji nepodstoupit. V případě jakýchkoli právních konsekvencí jsme pak připraveni těmto zaměstnancům poskytnout bezplatnou právní pomoc ze strany našich právních expertů,“ nabídl pomoc Rajchl, který zopakoval, že Trikolóra od začátku prosazuje, aby očkování probíhalo čistě na bázi dobrovolnosti.
 

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 18.5.2021)

3%
hlasovalo: 17046 lidí
 
 
„Nikdo nesmí být k vakcinaci jakkoliv nucen, a to ani formou právních nařízení, či formou poskytování nepřímých benefitů. Stejně tak budeme důrazně trvat na tom, aby občané, kteří se rozhodnou očkování nepodstoupit, nebyli nijak znevýhodněni oproti osobám očkovaným. Za situace, kdy je zřejmé, že vědci ani lékaři nemají a ani nemohou mít k dispozici tvrdá data o střednědobých a dlouhodobých dopadech vakcíny na procesy v těle očkovaných jedinců, pak zcela kategoricky odmítáme, aby do tohoto masového vakcinačního experimentu byly jakýmkoliv způsobem zapojeny děti,“ zdůraznil Rajchl, podle kterého je nezodpovědné a vysoce riskantní očkovat děti vakcínami, které neprošly časovým testem.
 
„Notabene v situaci, kdy se jedná o vakcinaci proti nemoci, která jejich zdraví nijak neohrožuje. Proto ji jednoznačně odmítáme,“ dodal Rajchl. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…