Už zachraňujeme z Afghánistánu. Ozývala se palba

16.08.2021 7:21

Z Afghánistánu odletělo první české letadlo se 46 lidmi na palubě. Záchranná operace běží, hlásí společně premiér Andrej Babiš a ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD). Letadlo už přistálo v Česku.

Už zachraňujeme z Afghánistánu. Ozývala se palba
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Jakub Kulhánek

Světlo světa spatřila výzva, aby vláda Andreje Babiše zachránila všechny Afghánce, kteří v minulosti pomáhali Čechům. Premiér Andrej Babiš (ANO) mezitím českou veřejnost ujišťuje, že se Afgháncům dostane pomoci, jen o tom prý nemůže moc mluvit.

„Samozřejmě opozice tradičně vykládá nesmysly, spíše ohrožuje situaci těchto lidí. Takže prosím vás, my děláme maximum, jako vždy. Je to naše povinnost, jsme solidární. Ta situace v Afghánistánu není dobrá,“ oznámil již v neděli ve svém tradičním sebepropagačním videu.

K tématu:

Ministr zahraničí Jakub Kulhánek teď na Twitteru ve shodě s předsedou vlády oznámil, že záchranná operace běží.

„První evakuační let opustil Kábul s Čechy a našimi afghánskými spolupracovníky na palubě. Ale pokračujeme. Obrovský dík velvyslanci Balounovi a spoustě lidem na Ministerstvu zahraničních věcí ČR a Armádě ČR, kteří na tom makají,“ poklonil se Kulhánek svým kolegům i vojákům.

Babiš poděkoval Kulhánkovi.  

„Z Kábulu do Prahy právě odstartovalo první letadlo naší armády, které má na palubě 46 Čechů a místních spolupracovníků včetně rodin. Díky Jakubu Kulhánkovi a Armádě ČR. Omlouvám se, že nejsme konkrétnější. Až do skončení záchranné akce nebudeme poskytovat žádné podrobné informace,“ uvedl Babiš.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…