Už žádný sexismus a lesbofobie na ulicích. Levice na pařížské radnici prosadila zákaz všech urážejících reklam

04.04.2017 20:41

Server The Local přinesl informace o tom, že komunisté v Paříži zakázali reklamy, které by bylo možné považovat za sexistické, lesbofobní, homofobní a tak podobně.

Už žádný sexismus a lesbofobie na ulicích. Levice na pařížské radnici prosadila zákaz všech urážejících reklam
Foto: pixabay.com
Popisek: Paříž - ilustrační foto

Skupina komunistů na pařížské radnici se zasadila o to, že reklamy ve městě napříště nesmí obsahovat narážky, které by bylo možné označil za sexistické, lesbofobní a jinak urážlivé. Prosadili tento bod do smlouvy se společností JC Decaux, která se o reklamu ve městě stará.

Starostka Anne Hidalgo prohlásila, že Paříž patří k průkopníkům v boji proti sexismu a zařadila se po bok Londýna či Ženevy, kde už podobný zákaz platí. Podle starostky jde o „důležitý krok v každodenním boji proti stereotypům a proti násilí vůči ženám“.

Celou zprávu v angličtině naleznete zde

Pokud se vám zdá, že je zákaz přehnaný a lidé budou nespokojení, možná se mýlíte. Server připomíná, že v roce 2012 byli Francouzi pobouřeni filmovými plakáty, na nichž herci pózovali v provokativních pózách, poslední kapkou pak prý byla reklamní kampaň Yves Saint Laurent.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …