V Berlíně chtěla dívka přijmout do chlapeckého sboru. Odmítli ji, tak se soudí pro diskriminaci

11.08.2019 12:57

Nejstarší chlapecký pěvecký sbor v Berlíně odmítl do svých řad přijmout devítiletou dívku. Za to stane před berlínským správním soudem, jenž bude rozhodovat o tom, zda se jedná o diskriminaci na základě pohlaví, píše server Echo24.cz.

V Berlíně chtěla dívka přijmout do chlapeckého sboru. Odmítli ji, tak se soudí pro diskriminaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Německé spolkové republiky

Berlínský Státní a katedrální pěvecký sbor (Staats- und Domchor Berlin) přitom existuje již od poloviny 15. století a za celou svou historii v jeho řadách nepěla jediná dívka. Přesto bude soud v příštím týdnu řešit, jestli sbor porušil ústavu tím, když letos v květnu odmítl přijmout devítiletou dívku. Měl tím prý porušit její právo na rovnost příležitost. 

Dívka soubor žaluje prostřednictvím své matky, která stížnost založila na tvrzení, že partnerský, čistě dívčí soubor berlínské Pěvecké akademie (Singakademie) neposkytuje její dceři stejně vysokou kvalitu tréninku a výuky zpěvu jako ten, který je určen pro chlapce.

Vedení sboru své rozhodnutí hájí tím, že odmítnutí dívky nebylo založené na otázce pohlaví. Dívku by podle svého vyjádření přijali, pokud by prokázala výjimečný talent, vysokou motivaci k dalším výkonům a její hlas by odpovídal celkovému obrazu zvuku.

  • Původní zdroj ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…