V ČSSD začínají spory: Lepší je účast u Rusnoka než vláda Němcové

27.06.2013 16:14

Vedení ČSSD žádá, aby každý člen strany, který vstoupí do vlády Jiřího Rusnoka, odstoupil. Řadoví sociální demokraté ale mají i opačné názory. Například podle jihočeské krajské organizace ČSSD by si strana neměla vyřizovat tímto způsobem účty se svými oponenty. Napsal server Novinky.cz.

V ČSSD začínají spory: Lepší je účast u Rusnoka než vláda Němcové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tisková konference ČSSD

Jihočeská organizace souhlasí s vedením strany, že jediným východiskem ze současné situace jsou předčasné volby.

Současná situace by se neměla zneužívat ke zbavování oponentů

„Jihočeská ČSSD nesouhlasí se zneužíváním současné politické situace k personálnímu vypořádání se s vnitrostranickými oponenty a vyzývá vedení ČSSD, aby jednalo v zájmu občanů ČR,“ stojí podle Novinek.cz v usnesení.

Jihočeši podotýkají, že účast člena strany v Rusnokově kabinetu je lepší než vláda současné koalice v čele s Miroslavou Němcovou (ODS).

Sobotka vyzval Benešovou k opuštění strany. Vylučování není na pořadu dne

Nabídku dostala bývalá místopředsedkyně strany Marie Benešová. Stane se ministryní spravedlnosti. Šéf ČSSD ji ale vyzval, aby kvůli svému angažmá odstoupila. To ale bývalá nejvyšší státní zástupkyně odmítla a vyzvala vedoucí sociální demokraty, ať ji vyloučí sami.

Server Novinky.cz nyní zjistil, že vylučování není na pořadu dne. Potvrdil to Sobotka i místopředseda Zdeněk Škromach.

Pro stranu by hádky byly sebevražedné

Sobotka ale krajské organizaci připomněl, že ústřední výkonný výbor se jednomyslně usnesl na tom, že se sociální demokracie nebude podílet na vládnutí, dokud neproběhnou řádné volby. „To je usnesení, které platí pro všechny členy,“ poznamenal předseda strany.

„Pokládal bych pro soc. dem. za sebevražedné, pokud by se začala hádat mezi sebou, protože to by určitě pomohlo pravicovým stranám,“ řekl Sobotka. Dodal, že zatím o konkrétních jménech nebude mluvit. Chce si počkat na konečné složení vlády premiéra Rusnoka.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…