V Doněcku údajně zahynulo 35 povstalců

27.05.2014 8:50

Nejméně 35 povstalců v Doněcku na východě Ukrajiny dnes údajně zahynulo poté, co ukrajinští vojáci zasáhli protitankovým granátem nákladní vůz převážející raněné z bojů na doněckém letišti. Oznámily to ruské tiskové agentury s odvoláním na vůdce povstalecké Doněcké lidové republiky Pavla Gubareva. Podle listu Ukrajinska pravda ukrajinské vládní síly při bojích v Doněcku zlikvidovaly více než 100 rebelů.

V Doněcku údajně zahynulo 35 povstalců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Václavském náměstí proběhl protest Za vaši i naši svobodu-Ne ruské okupaci Ukrajiny

„V Doněcku zasáhli protitankovým granátem nákladní vůz, který raněné z letiště převážel pod vlajkou lékařské pomoci. Podle předběžných údajů je 35 mrtvých a 15 raněných," citovala agentura Interfax Gubareva. Podle jeho slov vládní jednotky střílejí z minometů „po všem, co se hýbe", což si vyžádalo „masové oběti mezi civilisty".

Agentura ITAR-TASS upozornila, že Gubarovova tvrzení zatím nepotvrdily jiné zdroje.

Podle agentury Interfax-Ukrajina bylo do doněckých nemocnic převezeno během pondělka 15 zraněných a údaje o počtu mrtvých nejsou dosud k dispozici. „Počet mrtvých bude znám poté, co je dopraví do márnic," uvedly místní úřady.

Srážky v Doněcku vypukly poté, co se separatisté dnes ráno pokusili ovládnout místní mezinárodní letiště, kontrolované dosud ukrajinskou armádou. Ta do bojů posléze nasadila i letectvo. Boje se rozšířily i do okolí železničního nádraží. Situace zůstává nepřehledná a doněcký starosta vyzval obyvatele, aby raději neopouštěli své domovy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr, čtk

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…