V Litvě se lehce zranila česká vojačka

06.03.2019 12:31

V Litvě se v pondělí při výcviku zranila česká vojačka. Po ošetření už opět plní standardní úkoly, uvedl dnes server Deník N s odvoláním na mluvčího ministerstva obrany Jana Pejška. Zprávu přivezla ČTK.

V Litvě se lehce zranila česká vojačka
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Litevská armáda

Příčiny incidentu armáda vyšetřuje. Vojačka, narozená v roce 1990, podle místních médií utrpěla lehká zranění nohy a rukou při hodu ručním granátem, který vybuchl ve vzduchu. Po ošetření v nemocnici v Kaunasu se následující den vrátila ke své jednotce.

Severoatlantická aliance (NATO) vyslala posílené jednotky do Pobaltí a Polska kvůli obavám východních členů aliance z přístupu Ruska. V každém státu působí uskupení složené z jednotek různých aliančních zemí.

Česká armáda se v Pobaltí účastní tzv. předsunuté alianční přítomnosti. V mnohonárodním uskupení, demonstrujícím odhodlání hájit východní křídlo NATO, je Česko zastoupené 55 vojáky v Lotyšsku a 230 vojáky v Litvě. Ve druhé polovině roku budou Češi navíc střežit vzdušný prostor Pobaltí se stíhacími letouny Gripen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…