V Německu zavřeli školku, kde radikální islamisté „vymývali mozky“ dětem. Muslimská asociace se bouří

15.02.2019 10:05

V Německu zavřeli školku, ve které malým dětem pletli hlavy radikální islamisté, píše ve svém pátečním komentáři redaktor MF Dnes Jiří Sládek. Vychovatelé jim prý předčítali radikální islamistickou literaturu a vychvalovali zakázanou salafistickou ideologii. Salafisté představují fundamentalistickou odnož islámu, která káže nesnášenlivost i nekompromisní návrat k jeho kořenům.

V Německu zavřeli školku, kde radikální islamisté „vymývali mozky“ dětem. Muslimská asociace se bouří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Německé spolkové republiky

Této školce prý úřady ve dvou set tisícovém Mainzu už odebraly licenci. Úřady rozhodly, že do 31. března se děti z problematické školky rozdělí do jiných školských zařízení v zájmu jejich výchovy. „Škola působila v podmínkách, které jsou zcela neslučitelné s německou ústavou,“ zdůvodnil postup úřadů Detlef Placzek, který stojí v čele Ministerstva školství a mládeže.

Muslimská asociace Arab Nil-Rhein, jenž školku provozovala, se však proti tomuto rozhodnutí odvolala. „ Je to pro nás zcela nepochopitelné rozhodnutí,“ uvedl Samy El Hagrasy, mluvčí asociace Arab Nil-Rhein.

Případů, kdy muslimští radikálové v Evropě cílí na výchovu nejmenších dětí, je ale více. Před časem se začaly rakouské úřady zajímat o školku v tamní metropoli Vídni, kde se pro změnu snažili indoktrinovat malé děti radikálové z Muslimského bratrstva.

Jak již rakouský premiér Sebastian Kurz varoval, je důležité to nepodceňovat, jelikož jinak hrozí vytváření paralelních společností, které se zcela vzdálí hostitelským evropským zemím, kde muslimské komunity žijí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …