V Polsku to vře. Na podporu vlády demonstrovalo 45 tisíc lidí

13.12.2015 18:04

Dnešního pochodu na podporu polské konzervativní vládní strany Právo a spravedlnost (PiS) se ve Varšavě zúčastnilo podle odhadů policie až 45.000 lidí. Informovala o tom televizní stanice TVN24. Ta uvedla, že manifestace se uskutečnila bez jakýchkoli incidentů.

V Polsku to vře. Na podporu vlády demonstrovalo 45 tisíc lidí
Foto: Archiv
Popisek: Polsko

Akce s názvem Pochod svobody a spravedlnosti se v polské metropoli uskutečnil den poté, co zde v sobotu několik tisícovek Poláků demonstrovalo proti krokům vládnoucí strany, které jsou podle nich protidemokratické.

Dnešní pochod vedl předseda PiS a bývalý premiér Jaroslaw Kaczyński. Účastníci manifestace nesli polské vlajky a zpívali vlastenecké písně.

Strana PiS získala v říjnových volbách většinu v novém parlamentu, takže poprvé od pádu komunismu mohla vytvořit jednobarevnou vládu. Vzápětí se PiS a prezident Andrzej Duda pokusili dosadit do ústavního soudu nové členy s názory blízkými Kaczyńskému. Proti tomu vystoupila jak opozice, tak ústavní soud.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…