V Praze budou jednat východoevropští ministři zdravotnictví o spolupráci s Čínou

16.06.2015 6:07

Představitelé Číny a Světové zdravotnické organizace (WHO) se dnes v Praze sejdou na společném jednání s 16 ministry zdravotnictví střední a východní Evropy. Summit vyvrcholí v hotelu Hilton podpisem deklarace o spolupráci a rozvoji vztahů v oblasti zdravotnictví mezi Čínou a střední a východní Evropou. Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) povede během summitu bilaterální jednání s resortními kolegy a s generální ředitelkou WHO Margaret Chanovou.

V Praze budou jednat východoevropští ministři zdravotnictví o spolupráci s Čínou
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Slavnostní večer expa postsocialistické Evropy v Číně

Ve středu by se účastníci summitu měli účastnit slavnostního otevření První kliniky tradiční čínské medicíny při královéhradecké fakultní nemocnici. Němeček pak bude ještě jednat s čínskou ministryní zdravotnictví Li Bin.

Historicky první summit o spolupráci ve zdravotnictví pořádají české ministerstvo zdravotnictví, Národní komise pro zdraví a rodinné plánování Čínské lidové republiky a Smíšená česko-čínská komora vzájemné spolupráce pod záštitou premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD).

V panelové diskusi zazní příspěvky na téma epidemiologie a vakcinologie, onkologie, věda a léčebná praxe tradiční čínské medicíny. Na panelu podnikatelů se bude hovořit o certifikaci a registraci v Číně a zemích střední a východní Evropy.

Dohodu o spolupráci v medicínské a lázeňské turistice uzavřel Němeček loni v říjnu během cesty prezidenta Miloše Zemana do Číny. Podepsal také memorandum o strategické spolupráci zdravotních systémů obou zemí a dohodu o čínské podpoře projektu kliniky tradiční čínské medicíny v Česku.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…