V Praze i v Ostravě budou politici jednat o nové vládě

17.05.2018 6:24

V Praze a v Ostravě se dnes budou konat dvě důležité schůzky k vyjednávání o nové vládě. Prezident Miloš Zeman nejprve v Ostravě přijme předsedu ČSSD Jana Hamáčka, večer se pak v Praze potkají premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš a předseda komunistů Vojtěch Filip. Vládu chce sestavit ANO společně s ČSSD, komunisté by menšinový kabinet podporovali ve Sněmovně.

V Praze i v Ostravě budou politici jednat o nové vládě
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Jan Hamáček.

Hamáček za Zemanem přijede den před zasedáním stranického předsednictva, které se bude zabývat kandidáty na posty ministrů. Hamáček tak bude pravděpodobně s prezidentem zvažovaná jména konzultovat. Podle zákulisních informací se například Zemanovi nelíbí, že by se ministrem zahraničí stal Miroslav Poche. Jednat také mohou o podrobnostech programového prohlášení.

Na úřadu vlády v Praze se pak večer sejdou Babiš s Filipem. Jedním z hlavních témat bude požadavek komunistů, aby v programovém prohlášení vlády nebylo zakotveno rozšiřování české účasti na vojenských misích.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…