V Praze začne konference Forum 2000. Promluví nositelka Nobelovy ceny Su Ťij

15.09.2013 7:18

V Praze dnes začne 17. ročník konference Forum 2000. Na slavnostním zahájení akce, kterou založil bývalý český prezident Václav Havel, pronese hlavní řeč barmská disidentka, politička a nositelka Nobelovy ceny za mír Do Aun Schan Su Ťij.

V Praze začne konference Forum 2000. Promluví nositelka Nobelovy ceny Su Ťij
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Forum 2000

Konference, která potrvá do úterý, odstartuje v Pražské křižovatce v 19:00. Vedle Su Ťij, která se v pondělí sejde s prezidentem Milošem Zemanem, se zahájení zúčastní například duchovní vůdce Tibetu a Havlův osobní přítel dalajlama i řada z asi 100 světových osobností, které přijaly na letošní konferenci pozvání.

Na akci se bude diskutovat zejména o příležitostech a nástrahách demokratických transformací. Téma podle nadace Forum 2000 vychází z odkazu Havla, který zasvětil svůj život boji za svobodu a lidskou důstojnost tváří v tvář represivnímu režimu.

Vedle Su Ťij a dalajlamy letos do Prahy přijedou třeba bývalý jihoafrický prezident a nositel Nobelovy ceny za mír Frederik de Klerk, francouzský politolog Jacques Rupnik nebo americká folková zpěvačka a aktivistka Joan Baez.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …