V Praze zahájí činnost think-tank spojený s Babišovým hnutím

23.10.2014 6:17

Na pražském Žofíně dnes zahájí činnost think-tank vicepremiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. Institut pro politiku a společnost, jak zní oficiální název myšlenkového centra, má podle Babiše mimo jiné vychovávat nové politiky, kteří by se mohli zapojit do hnutí. Cílem má být podle zakladatelů rovněž diskuse napříč společenskými vrstvami, debata o českých národních zájmech a vytváření prostoru pro politiky nové generace.

V Praze zahájí činnost think-tank spojený s Babišovým hnutím
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

"Naše hnutí je stále obviňováno, že jsme nějací populisti bez programu. Naše hodnoty a cíle jsou definovány, akorát jsme je nestihli dát na papír," řekl novinářům ke vzniku institutu Babiš. "Institut má sloužit k tomu, abychom vychovávali kvazi politiky v rámci našeho hnutí, mladou generaci," doplnil vicepremiér.

Hlavním řečníkem bude egyptolog

Už dříve řekl, že centrum by mělo vypracovávat stanoviska a expertizy pro politiky hnutí a doplnit ANO o experty, kteří hnutí zatím chybějí.

Hlavním řečníkem večera bude egyptolog Miroslav Bárta, který vystoupí na téma Vývoj civilizací včera a dnes. Před ním bude mluvit Babiš s kandidátkou na pražskou primátorku Adrianou Krnáčovou. O významu think-tanků v moderní společnosti pak pohovoří Kenneth Maly z univerzity ve městě La Crosse ve Wisconsinu, který bude s institutem spolupracovat.

Chceme spolupracovat se všemi, jejichž cílem je proevropská společnost

Podle egyptologa Bárty nebude institut navázán pouze na politiky hnutí ANO. "Chceme také spolupracovat s dalšími obdobnými instituty, nadacemi, ale i stranami, hnutími, vědci a politiky, jejichž cílem je zdravá, dlouhodobě udržitelná, liberální a proevropská společnost reflektující svou minulost," uvedl Bárta v tiskové zprávě.

Kromě Bárty bude s institutem spolupracovat také bývalá ministryně životního prostředí Rut Bízková či členové evropské liberální frakce ALDE, jejíž součástí jsou i europoslanci ANO.

I další strany mají své think-tanky

Zázemí v podobě think-tanků, které vzdělávají členy a pořádají konference, si vybudovala většina českých parlamentních stran. ODS spolupracuje s vysokou školou CEVRO, TOP 09 založila think-tank TOPAZ, sociální demokraté spolupracují s Masarykovu demokratickou akademií.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…