V Sokolově budou jednat hejtmani s ministryní Jourovou

04.03.2014 6:44

V Sokolově bude dnes jednat rada Asociace krajů ČR. Jejím hostem bude ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová (ANO). Témata jednání se tak zřejmě budou točit zejména kolem příprav dotačních programů na nadcházející programové období Evropské unie.

V Sokolově budou jednat hejtmani s ministryní Jourovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: 1. místopředsedkyně hnutí ANO Věra Jourová

V končícím programovém období mohly kraje čerpat peníze hlavně z Regionálních operačních programů. Některé z nich měly problémy s korupčním ovlivňováním výběru projektů a byly i pozastaveny, například ROP Severozápad. Kraje ale měly možnost rozhodovat o prioritách rozvoje.

V příštím programovém období by kraje a města měly čerpat zřejmě z jediného Integrovaného regionálního operačního programu, který má být řízen právě Ministerstvem pro místní rozvoj.

Hejtmani ale mohou hovořit i o rozpočtovém určení daní, na které kraje po posledních úpravách doplatily, řešení výpadku příjmů nemocnic po zrušení regulačních poplatků a o dalších tématech.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…