V TOP 09 se o Vánocích střílelo do vlastních řad

25.12.2016 16:59

S přáním požehnaných Vánoc a šťastnějšího nového roku vystoupil ve videonahrávce, zveřejněné na facebookovém profilu TOP 09, bývalý předseda této strany Karel Schwarzenberg.

V TOP 09 se o Vánocích střílelo do vlastních řad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

A proč přeje šťastnější nový rok? „Přiznejme si, že minulý rok 2016 ve výsledcích pro nás moc šťastný nebyl. Nestěžujme si na okolnosti, nýbrž bychom měli zpytovat svědomí sami, jestli to není naše vina. A já mám dojem, že ztráty, které jsme ve volbách citelně zaznamenali, je naše vlastní vina,“ uvedl. Jak projížděl české kraje, tak prý viděl, že „v leckterém kraji jsme usnuli“. „Nepodařilo se tamějším nabrat nové členy. Prostě usnuli na slávě dnů minulých a na to jsme strašně doplatili,“ posteskl si.

Podle Schwarzenberga je nutné si uvědomit, že „časy jsou velice vážné a že strana s našimi zásadami je v této republice nutná“.

„Jsme jediná strana, která i v posledních letech neustoupila, nepodlehla demagogii, nepodlehla levným frázím, nýbrž držela se svých zásad,“ prohlásil s tím, že si myslí, že to lidé také oceňují. „Ale vidím, že v našich vlastních řadách jsme příliš polevili v námaze. Prosím vás všechny, v tomto roce dejte se do práce. Hned od začátku. Máme volby do Sněmovny, začátkem příštího roku prezidentské volby. Tam musíme nastoupit opravdu v dobré formě. Proto nezahálejte,“ dodal Karel Schwarzenberg.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…