V USA také neposkytují rozhovory, když novináři nejsou „správní“

28.05.2021 17:20

V Americe značně přituhuje. Hnutí BLM má zřejmě své výsledky. Lesbická starostka Chicaga odmítá poskytovat rozhovory bělošským novinářům. Kriminalita údajně stoupla, ale hlavně, že úředníci jsou tmavé pleti. Už padla i obvinění z rasismu. „Monstrum!“ křičí další. A o tamější situaci píše na Neviditelném psu publicista Dušan Neumann.

V USA také neposkytují rozhovory, když novináři nejsou „správní“
Foto: repro Youtube
Popisek: Lídryně hnutí Black lives matter Alicia Garza, Opal Tometi a Patrisse Cullors

Anketa

Myslíte, že se Dominik Feri ještě vrátí do politiky?

5%
71%
hlasovalo: 14839 lidí
Lori Lightfootová je první starostkou černé pleti zvolenou v americkém městě Chicago. Zároveň se údajně jedná o tzv. hrdou lesbičku. Nyní tato paní možná trochu překvapivě oznámila, že v Chicagu je podle ní až moc bílých novinářů a že ona bude poskytovat rozhovory pouze černým a tmavým novinářům.

„Rozhodla jsem se prolomit status quo. Je ostudou, že v roce 2021 novináři pokrývající radnici jsou převážně bílí, zatímco polovina města je černošská, latinsko-španělská a indiánská. Rozmanitost a inkluze jsou dnes imperativem pro všechny instituce včetně médií. Ve jménu pokroku se to musí změnit,“ napsala černošská politička na twitteru. Problémem prý také je, že většina novinářů jsou muži.

Publicista Dušan Neumann, trvale žijící v USA napsal, že Lightfootová po svém zvolení do úřadu starosty začala s reorganizací městské správy založené nikoliv na kvalitě úředníků, ale na tom, jakou mají barvu kůže. „V prvním roce vlády na radnici stoupla zločinnost podle policejních statistik o 50 %, a to v roce, kdy město bylo po měsíce prakticky v režimu stanného práva. Vzrostl především počet tzv. „carjacking“ – loupežných krádeží automobilů, a to 135 %,“ píše Neumann.

Populární politický komentátor Tucker Carlson neváhal starostku nazvat nebezpečným monstrem a nebezpečným bigotem. Další novinář Gregory Pratt, který je latinskoamerického původu, označil zase takovou praxi za čistě rasistickou. Chicagský komentátor stanice Fox News, Leo Terrel, který je sám černé pleti řekl: „Lori Lightfootová je rasistka, neskrývá to, ale otevřeně přiznává. Důvod, proč jí to prochází, je, že je černoška a je demokratka. Chcete vědět, co je systémový rasismus? To je politika chicagské radnice. Chci, abyste to všichni slyšeli, Lori Lightfootová je rasistka, bez ohledu na barvu kůže, a uplatňuje rasistickou politiku na chicagské radnici. Suďte ji.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…