V Uherském Brodě se chystají pohřbít první z osmi obětí střelby

02.03.2015 6:13

Příbuzní se dnes v Uherském Brodě naposledy rozloučí se ženou, která je jednou z osmi obětí střelby v restauraci Družba. V týdnu už jsou podle informací ČTK naplánovány pohřby dalších tří lidí, které minulý týden zastřelil třiašedesátiletý muž. Útočník poté zbraň obrátil proti sobě. Do města dnes přijede i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Zapálením svíčky a položením květiny uctí památku obětí útoku.

V Uherském Brodě se chystají pohřbít první z osmi obětí střelby
Foto: ČT24
Popisek: Uherský Brod

Třiašedesátiletý muž zastřelil minulý týden v úterý v restauraci sedm mužů a jednu ženu ve věku 27 až 66 let, k nimž zřejmě neměl žádný bližší vztah. Jedna žena byla při střelbě zraněna. Jeden z hostů přežil masakr schovaný na toaletách restaurace. Druhým východem uniklo z restaurace osm lidí včetně provozovatele podniku. Podle médií další tři lidé utekli předním východem, když jeden z nich židlí na chvíli zneškodnil pachatele. 

Policisté znají předběžné výsledky pitev, takže všech osm obětí střelby i střelec již mohou být pohřbeni. Rodina útočníka vyjádřila soustrast pozůstalým obětí a uvedla, že se už léta se střelcem nestýkala. Střelba vyvolala diskusi o změnách v udělování zbrojních průkazů. Útočník střílel z legálně držených zbraní. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…