V agresivitě není pokrok, odsoudil střelbu na Klause Dolejš

29.09.2012 14:13

Komunistický poslanec Jiří Dolejš odpovídá čtenáři ParlamentníchListů.cz na dotaz, zda střelbu na prezidenta Václava Klause nepovažuje za cílenou provokaci, která má KSČM poškodit. Muž totiž krátce po útoku oznámil, že je komunista. Dolejš a jeho strana se od útoku ihned distancovali.

V agresivitě není pokrok, odsoudil střelbu na Klause Dolejš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

„Okamžitá oficiální distance KSČM byla samozřejmá, ale je třeba znovu podtrhnout že násilí a různé podpásové kroky v kampani jsou i v rozporu s obyčejnou slušností a kulturností,“ uvedl Dolejš s tím, že podobný incident rozhodně nelze bagatelizovat.

Poslanec má za to, že sice mohlo jít o špatný vtip, stejně tak ale také o výhružné chování. „V politice jde o dialog a řádnou demokratickou politickou soutěž.  Nelze ale bagatelizovat ani sociální kořeny dnešní rozjitřené nálady. Politici zprava do leva by měli obrátit pozornost veřejnosti k věcné diskusi nad problémy,“ napsal Dolejš.

„Reakce ochranky je věcí odborníků a určitě i vyšetřování.  Co mám ale také  za významné je, že onen muž z Chrastavy  získal díky téhle jeho bláznivině zbytečný šrám na celý život a ještě může být rád že ho při tom markýrovaném atentátu nesejmula ochranka. Takhle nelze postupovat ani proti hluché a slepé vládě ani prezidentovi, který se v den státního svátku vymezuje vůči pokrokářům. V  agresivitě totiž žádný pokrok není,“ dodal Dolejš.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…