V berlínském metru začíná přituhovat. Mohou za to „cizinci“

12.07.2017 7:10

Berlínské metro se pomalu, ale jistě stává životu nebezpečné. Na podzim loňského roku došlo v jedné stanici k těžkém ublížení na zdraví a další případy hlásí německá média v posledních dnech. Ve všech třech případech jsou mezi podezřelými přistěhovalci.

V berlínském metru začíná přituhovat. Mohou za to „cizinci“
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Přes dva tisíce uprchlíků, co musely opustit vysídlovanou calaiskou džungli, se usadily v desátém pařížském okrsku kolem stanice metra Stalingrad

V listopadu loňského roku celé Německo pobouřilo krátké video z bezpečnostní kamery na stanici metra v přistěhovalecké čtvrti Neukölln. Jeden ze členů přistěhovaleckého gangu brutálně skopl ze schodů nic netušící šestadvacetiletou ženu a jen shodou náhod vše neskončilo smrtí. Minulý týden byl osmadvacetiletý Svetoslav Stojkov odsouzen za těžké ublížení na zdraví do vězení ke dvěma letům a jedenácti měsícům nepodmíněně.

Na záběrech kamery bylo vidět procházející ženu, která se vydala po schodech dolů k nástupišti. O několik vteřin později ji následuje několik mladě vyhlížejících mužů. Jeden z nich drží v ruce cigaretu a plechovku piva. Poté se odpojí od ostatních, a když je žena asi v polovině schodiště, zezadu ji brutálně skopne k zemi. Oběť jeho nepochopitelného činu utrpěla vedle šoku zlomeninu ruky a poranění hlavy. K dalšímu podobnému incidentu došlo jen několik týdnů později.

Celý text v němčině najdete ZDE.

Deník Bild předevčírem zveřejnil fotografie z bezpečnostní kamery, které byly pořízeny v pozdních večerních hodinách 27. ledna letošního roku ve stanici metra Gesundbrunnen. Dva muži s typickým muslimským plnovousem tehdy napadli tři cestující ve věku od dvaceti do třiadvaceti let. Jak policistům popsali situaci tři napadení, v jednu chvíli za sebou uslyšeli hluk. Spatřili dva muže s plnovousem, z nichž proti nim jeden z ničeho nic zaútočil.

Přestože k útoku došlo již téměř před půl rokem, policisté zatím pachatele nedopadli. To byl také důvod, proč se celá záležitost dostala do médií. Berlínská policie i prostřednictvím deníku Bild žádá případné svědky či ty, kteří na záběrech dva násilníky poznali, aby na příslušném telefonním čísle poskytli bližší informace. Ke třetímu případu násilného útoku v berlínském metru došlo 11. června, kdy byl napaden osmatřicetiletý muž.

Incident  se odehrál na stanici Alexanderplatz v časných ranních hodinách a v mnohém připomíná událost z loňského října. Také tentokrát byla oběť doslova skopnuta ze schodiště. Stejně zbaběle a nesmyslně jako loni na podzim v Neuköllnu. Pachatelem je dle záběru bezpečnostní kamery muž s krátkými černými vlasy a berlínská policie opět žádá o pomoc veřejnost. Jeho oběť se po sražení ze schodů zastavila až o železné zábradlí a utrpěla rozsáhlé podlitiny po celém těle a v neposlední řadě závažné poranění hlavy.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…