V den, kdy má proběhnout soud s ruským opozičníkem, bude v Praze akce na jeho podporu

29.12.2014 14:36

Patnáctého ledna od sedmi hodin večer proběhne v Praze shromáždění na podporu ruského opozičního bloggera Alexeje Navalného. Informovala o tom facebooková skupina Česko za Navalného, která rovněž zveřejnila český překlad článku ruského publicisty Sergeje Parchomenka, který současné dění okolo Navalného přibližuje.

V den, kdy má proběhnout soud s ruským opozičníkem, bude v Praze akce na jeho podporu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ruská vlajka

Parchomenko uvádí, že právě 15. ledna soud ohlásí rozsudek pro Alexeje Navalného. Žalobce prý žádá 10 let natvrdo. Zájem na tom, aby Navalnyj skončil za katrem, mají prý Putinovi kamarádi: Igor Sečin, Vladimir Jakunin, Arkadij Rotenberg, bratři Kovalčukovi, Alexej Miller a jiní. Proč mají zájem, aby opoziční blogger skončil ve vězení? Alexej Navalnyj prý zveřejňoval stovky materiálů o jejich obrovských příjmech, o palácích, které si postavili, o machinacích, díky kterým jejich firmy dostávají nejlepší státní zakázky. „30 % bohatství v Rusku patří 100 lidem. Alexeje Navalného chtějí zavřít ne kvůli politice, ale kvůli jeho pátrání,“ tvrdí Parchomenko.

Putinovi kamarádi se cítí být čím dál beztrestnějšími

Putinovi kamarádi prý ovládli celou zemi, cítí se být čím dál beztrestnějšími. „Mohou zavřít každého – vašeho manžela, syna, otce – pokud je pro ně nepohodlný. A jejich kamarádi se trestu vyhnou vždycky,“ upozorňuje Parchomenko na poměry, které údajně v Rusku panují. Tvrdí také, že ministr Serďukov a jeho partnerka Vasiljeva vyrabovali ministerstvo obrany a přitom jsou na svobodě.

Nejsou jediní, kteří nezákonně získali majetek, aniž by se jim něco stalo. „Putinovi kamarádi, bývalí bankéři, jsou v klidu v zahraničí, poté co vytunelovali továrny v Rusku a nevrátili půjčky. Putinovi kamarádi-miliardáři klidně vyvádějí stovky milionů dolarů do zahraničí. A každého, kdo se jim nelíbí, mohou zavřít,“ tvrdí Parchomenko.

Navalnyj nesměl psát do novin, ale miliony lidí četly jeho blog

O tom, že podřízené soudy a státní zastupitelství mohou zinscenovat proces pro nevinného člověka, psal právě Alexej Navalnyj. Nesměl psát články do novin, ale miliony lidí v Rusku četly jeho blog. Putinovi kamarádi mu prý zařídili domácí vězení, zakázali mu psát do tisku. „Ale to nebylo dost. Oni se chtějí mstít a zastrašovat. Proto ho chtějí zavřít na deset let,“ tvrdí Parchomenko.

Závěrem vyzývá k podpoře Navalného: „Pamatuj si, že když dnes bráníš Navalného, bráníš i vlastní rodinu. Bráníš své blízké před zítřejším bezprávím a před neomezenou mocí lidí, co ztratili čest a svědomí.“


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…