V gay klubu střílel stoupenec Islámského státu, hlásí americká televize

12.06.2016 20:53

Devětadvacetiletý útočník Omar Mateen zastřelil v gay klubu v Orlandu v USA na padesát lidí. Stejné množství jich zranil, přičemž některé těžce, takže nelze vyloučit, že počet obětí ještě poroste. Omarův otec už se lidem omluvil, o strašlivém záměru svého syna prý nic nevěděl, byť si vzpomíná, jak moc se Omar naštval, když před několika dny uviděl na ulici dva líbající se muže.

V gay klubu střílel stoupenec Islámského státu, hlásí americká televize
Foto: pixabay.com
Popisek: USA- ilustrační foto

„Omlouváme se za celý incident, jsme v šoku stejně jako celá země,“ řekl Omarův otec v prohlášení pro NBC News. České čtenáře o tom informuje server Echo24.cz. „Byl velice naštvaný, když před pár měsíci viděl v centru Miami dva muže, jak se líbají. Možná proto se zaměřil na gay klub,“ dodal otec.

Omar Mateen byl americkým občanem, ale jeho rodiče přišli do Spojených států z Afghánistánu. Byl registrovaným voličem Demokratické strany. Demokratický kongresman Adam Schiff vyjádřil po střelbě názor, že muž reagoval na výzvu Islámského státu, aby muslimští věřící zavraždili během měsíce ramadánu na Západě co nejvíce lidí. Omar Mateen se mohl nechat inspirovat právě touto výzvou a spáchat největší masakr v moderních dějinách USA.

NBC News prý už také zveřejnila informaci, že útočník před šíleným činem volal linku 911 a pracovníkům tísňové linky sdělil, že patří mezi stoupence zakladatele Islámského státu Bakra Bagdádího, napsala ČTK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…