V hospodách se lidé budou zapisovat. Prymula vypustil bombu, když to vůbec nikdo nečekal

01.10.2020 17:01

Ministr zdravotnictví Roman Prymula sice podle slibu premiéru Babišovi (ANO), který mu podle všeho dal, má komunikovat opatření jen ve středu a v pátek, i tak vypustil další balonek. A to při jinak většinou nudných interpelacích ve čtvrtek v Poslanecké sněmovně. Připustil, že by se lidé mohli v restauracích registrovat, aby nadále byli snadněji vytrasováni.

V hospodách se lidé budou zapisovat. Prymula vypustil bombu, když to vůbec nikdo nečekal
Foto: repro TV Prima, tan
Popisek: Roman Prymula v Partii

Ministr zdravotnictví Roman Prymula se při interpelacích na půdě Sněmovny nechal slyšet, že Češi by se kvůli odhalování koronaviru při návštěvách restaurací a hospod museli registrovat. Obdobná situace je podle něj v Německu a Rakousku. Píše to server Novinky.cz.

Tím, že by se lidé zapsali, by hygienikům pomohli při trasování. Chytrá karanténa je v současnosti kvůli vysokým denním přírůstkům onemocnění za hranicí svých kapacit. Prymula nyní apeluje, že je nutné nyní udělat zabrzdění. I z toho důvodu bude od pondělí platit nouzový stav a zpřísní se opatření týkající se volnočasových aktivit. Až pak se lze podle Prymuly vrátit k důslednému dodržování chytré karantény. 

Povinnost „zaregistrovat“ se v restauraci platí například v Německu, kde návštěvník musí předat obsluze kontakt pro případ, že by se v podniku objevil koronavirus. Obdobné nařízení platí i od pondělí v rakouské Vídni, kde návštěvníci musejí vyplnit formulář, který následně provozovatelé restaurací mají uschovat po dobu čtyř týdnů.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…