V multikulturní čtvrti norského hlavního města se v noci ozval výbuch

09.04.2017 9:45

Norští pyrotechnici nalezli v hlavním městě Oslu podezřelé zařízení, které mohlo být bombou. Informuje o tom server norského deníku Aftenposten. Po pátečním útoku ve švédském hl. městě Stockholmu jsou všechny okolní státy ještě ostražitější než za jiných okolností.

V multikulturní čtvrti norského hlavního města se v noci ozval výbuch
Foto: wikipedia
Popisek: Norská vlajka

Norská policie na sociální síti Twitter oznámila, že v hlavním městě země Oslu nalezla podezřelý objekt – zřejmě bombu, kterou posléze také řízeně odpálila. Policie převzala hlášení o podezřelém objektu po desáté hodině večer. Došlo k zadržení jedné podezřelé osoby, ale norská policie není příliš sdílná, pokud jde o bližší informace o zadrženém. Případ vyšetřuje norská tajná služba PST, která je také velmi skoupá na slovo.

Celou zprávu v norštině naleznete zde.

Podezřelý objekt se nacházel v krabici 30 na 30 centimetrů. Byl odpálen před půldruhou hodinou ráno ve čtvrti Gronland, jež je podle agentury Reuters považována za multikulturní čtvrť, kde najdeme proslavené bary, restaurace a také několik mešit. Z restaurací a nočních klubu byli hosté pro jistotu evakuováni. Řízený výbuch způsobil minimální škody.

Výbuch v ohrazené oblasti byl podle dostupných informací silnější, než kdyby podezřelý balíček neobsahoval žádné nebezpečné zařízení. Provedení řízené detonace bylo oznámeno na sociální síti Twitter.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…