V podnikání si nechci nabít hubu, prozradil v Impulsu odcházející Jakl

07.03.2013 18:34

Tajemník prezidenta republiky Ladislav Jakl by po skončení ve funkci rád vařil speciální piva, i když se do tohoto podnikání nechce vrhat po hlavě, aby si "nenabil hubu". Nejen o tom promluvil Jakl ve čtvrtečních Impulsech Václava Moravce na Rádiu Impuls. Pomůže i s rozjezdem Institutu Václava Klause.

V podnikání si nechci nabít hubu, prozradil v Impulsu odcházející Jakl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ladislav Jakl

"V každém případě se pivu věnuji na profesní úrovni a jezdím po světě po festivalech i pivovarech. Dostanu se i k vaření piva. Nepočítám s tím, že bych si tím vydělával, jen nechci prodělávat. Do tohoto podnikání se nechci vrhat po hlavě, to bych si mohl nabít hubu. Chtěl bych vařit specifická piva," prozradil v pořadu Jakl.

Zemanovi lidé zatím možná neví, co to obnáší

Mimo piva chce věnovat energii i rozjezdu Institutu Václava Klause, protože cítí snad i morální povinnost s nastartováním pomoci, ale není to jediná věc, které se chce v dalším životě věnovat. V institutu se bude věnovat společenské problematice a politické problematice, určitě však nepůjde o ekonomii.

Agendu tajemníka zatím nikomu nepředal. Podle jeho slov možná i proto, že lidé Miloše Zemana, kteří zítra nastoupí na Hrad, zatím možná netuší, co všechno je čeká. Podle Jakla to rozhodně není tak, že by prezidentovi pouze nosili deštníky. Tajemník Jakl měl na starosti např. Oddělení pro styk s veřejností, která rozesílá řadu rad občanům na vyžádání.

Po odchodu z funkce tajemníka zůstane jeho nástupci splnění jediného restu, a to je podpis prezidenta republiky pod smlouvou o tzv. eurovalu. Jakl v této souvislosti zdůraznil, že prezident nemá povinnost tuto smlouvu podepsat.

Senát "zabíjel" Klausovy kandidáty na ústavní soudce

"Nehrnu se do toho dělat politiku, ale chci ovlivňovat svět kolem sebe ve prospěch svobody člověka," prohlásil dále v pořadu Jakl. Podle jeho názoru zkrátka není správné, aby lidé žili ve světě přehuštěném regulacemi.

Následně na Impulsu přišla řeč na otázku velezrady, ze které odcházejícího prezidenta obžaloval levicový Senát. Jakl jednoznačně obhajoval fakt, že Klaus nejmenoval soudcem čekatele Langera. Soudci by totiž napřed měli získat nějakou jinou životní zkušenost, čehož si je Klaus vědom, soudce mladšího třiceti let se proto zdráhal jmenovat.

Podle Jakla senátoři přemýšleli, co všechno tam dát. Oni dopředu věděli, že chtějí podat tuto žalobu a teprve pak přemýšleli, co všechno tam dát," prohlásil Jakl. Klaus podle něj nemůže ani za nenaplněnost Ústavního soudu. Senátoři totiž šest let odmítali prezidentovy kandidáty. "Oni je všechny zabili," uvedl v pořadu Jakl.

Pozor na Dienstbiera

Senátoři se snaží příštímu prezidentovi stanovit mantinely jeho jednání, aby se nechoval příliš svobodně. "Iniciátorem této ústavní žaloby je senátor Jiří Dienstbier (ČSSD), o němž je známo, že nemá rád Miloše Zemana, a to snad dokonce na tolik, že byl jako opoziční politik schopen prezidentem volit kandidáta vládní koalice," uzavřel své vystoupení Jakl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…