V policii vládne blbá nálada, řekl lovec mafiánů Šlachta u Moravce

15.07.2012 13:21

Hosty první části Otázek Václava Moravce byli ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta a ředitel Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality Policie ČR Tomáš Martinec. Diskutovali o škrtech v policii a úbytku policistů.

V policii vládne blbá nálada, řekl lovec mafiánů Šlachta u Moravce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, šéf ÚOOZ

Martinec a Šlachta uvedli, že jsou zvyklí na diskreditační kampaně a výhružky, ať už od politiků či od médií. „Postupem času se trochu obrníte. Musíte někdy vysvětlovat některé věci doma svým blízkým, ale vždy nějaký takový útok ať na nás či naše kolegy vyjde tehdy, když se zabýváme nějakou zásadní kauzou,“ řekl Martinec.

Velké problémy způsobují škrty. „V policii je blbá nálada,“ prohlásil Šlachta. Při další snižování rozpočtů budou policisté nadále odcházet a Šlachta připomíná, že do něj se nejdřív investuje – a po jeho odchodu zbytečně. „Dva roky po sobě klesají příjmy policistů,“ souhlasí Martinec.

Podle Šlachty by se neušetřilo ani založením Národního kriminálního úřadu. „My si prostě musíme uvědomit, že vyšetřování kauz něco stojí,“ řekl Šlachta. Martinec uvedl, že jeho úřad stojí stát 300 milionů, vyšetřuje však kauzy za 86 miliard korun.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…