V sobotu nejvyšší víkendová čísla od května. V nemocnici je ale lidí méně

03.10.2021 10:21

Česko v sobotu zaznamenalo 550 nově potvrzených případů covidu. Jedná se o nejvyšší víkendový nárůst od 15. května. Počet hospitalizovaných se ale snížil o 23 na 217 pacientů. V těžkém stavu je 37 z nich, informuje iDNES.cz.

V sobotu nejvyšší víkendová čísla od května. V nemocnici je ale lidí méně
Foto: Good Test / Singclean
Popisek: Testování dětí výtěrem z nosu. Ilustrační foto

Reprodukční číslo ukazující rychlost šíření nákazy kleslo z 1,32 na 1,29. Průměrná týdenní incidence covidu mírně stoupla na 41 potvrzených případů na 100.000 obyvatel.

Původní zdroj ZDE

V mezitýdenním srovnání byly počty odhalených případů tento týden vyšší v pěti ze šesti dní. Výjimkou bylo pouze úterý, na které připadal svátek. Epidemická situace se liší v jednotlivých krajích. Nejhorší zůstává v Praze, kde na 100.000 obyvatel připadá v posledních sedmi dnech 60 nakažených

Stejně jako loni začal letos počet nově potvrzených případů růst s koncem prázdnin, návratem lidí do práce, dětí do škol a celkově větší mobilitou ve společnosti. Podle epidemiologa Rastislava Maďara ale už není většina lidí vůči covidu vnímavá tak, aby u nich způsobil vážnější stav, jelikož nemoc buď prodělali nebo jsou očkovaní, případně oboje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…