VIDEO „Ať žije Zeman! Ať žije Zeman! Ať žije Zeman!“ A prezident mával. To Praha dlouho nezažila

07.10.2015 6:45

„Ať žije Zeman, ať žije Zeman.“ Sborové skandování se v úterý večer neslo Prahou od Strakovy akademie. Tam prezident dorazil na jednání Bezpečnostní rady státu a pozdravit a podpořit jej před Úřad vlády přišli sympatizanti Bloku proti islámu a Úsvitu - Národní koalice.

VIDEO „Ať žije Zeman! Ať žije Zeman! Ať žije Zeman!“ A prezident mával. To Praha dlouho nezažila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman se zdraví s davem

Anketa

Schvalujete, že se Kalousek snaží blokovat Poslaneckou sněmovnu, aby si vynutil projednání opozičních návrhů?

14%
86%
hlasovalo: 7832 lidí

„V tuto chvíli, když se Evropa chová jako šílenci, musíme se začít chovat jako svéprávní lidé,“ vysvětloval novinářům během shromáždění před Strakovou akademií šéf Bloku proti islámu Martin Konvička. Účastníkům demonstrace pak vysvětlil, že právě do prezidenta republiky Miloše Zemana vkládá v tomto směru naděje.

Proto se prý také účastníci sešli před Úřadem vlády, kam měl na jednání Bezpečnostní rady státu prezident dorazit. Spolu s Konvičkou na akci mluvil i Miroslav Lidinský, válečný veterán a předseda hnutí Úsvit - Národní koalice.

„Základní problém je to, co nastane. Co nastane po našem přihlížení tomu, jak se devastují kulturní hodnoty, jak se devastují naše tradice, a tomu, co připravujeme našim dětem,“ dodal.

Po určité době před Strakovu akademii dorazil prezident Miloš Zeman, kterého účastníci akce přivítali aplausem. Když prezident vystoupil z vozu, ozvalo se mohutné skandování: „Ať žije Zeman.“ Prezident skupině podporovatelů zamával a zamířil na večerní jednání Bezpečnostní rady státu.

Podle premiéra Sobotky ho členové Bezpečnostní rady seznámili s aktuálními opatřeními týkajícími se migrace, tedy například s pomocí Maďarsku na posílení hranice. Česko podle premiéra nyní čeká na upřesnění maďarských požadavků. „Jsme připraveni vyslat vojáky a policisty. Byli bychom rádi, kdyby se této akce účastnili i Slováci a Poláci,“ dodal. Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) novinářům během zasedání BRS řekl, že Maďaři mají zájem především o techniku, ale i o více než 100 policistů.

Členové bezpečnostní rady měli na stole i Koncepci výstavby Armády České republiky, která určuje rozvoj českého vojska do roku 2025.

BRS si také vyslechla informace o řešení kauzy zkrachovalé firmy Viktoriagruppe, u které má stát zásoby nafty na dva dny. Vláda by měla podle Sobotky dostat do konce října informace o dalším postupu.

Bezpečnostní rada se zabývala i situací v muničním areálu ve Vrběticích ve Zlínském kraji. Ministr vnitra Milan Chovanec novinářům řekl, že platí slib, že do března bude munice ze skladů odvezena.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…