VIDEO Krvavá neděle pro křesťany v Egyptě: Výbuchy ve dvou kostelech, desítky mrtvých

09.04.2017 14:01

V Egyptě zazněla po prvním výbuchu v kostele ve městě Tanta další exploze. Tentokrát při ní u křesťanského kostela v Alexandrii zahynulo podle posledních zpráv 11 lidí, na místě je také několik desítek zraněných osob. Píší o tom světová média.

VIDEO Krvavá neděle pro křesťany v Egyptě: Výbuchy ve dvou kostelech, desítky mrtvých
Foto: vbsm.com
Popisek: Pietní místo po terorismu v Paříži

Pachatelem útoku v kostele svatého Marka v Alexandrii byl podle zahraničních médií sebevražedný útočník.

V Egyptě už k jednomu výbuchu dnes došlo, a to v křesťanském kostele na severu Egypta. Při něm zahynulo 27 lidí a bylo zraněno více než 70 přítomných. V době výbuchu byl kostel ve městě Tanta plný věřících. Na záběrech televize CBC jsou patrná bezvládná zakrvácená těla zakrytá papíry. K explozi totiž došlo před oltářem.

K výbuchům došlo v den Květné neděle, kterou pro křesťany začíná pašijový týden. Útoky v Egyptě již odsoudil papež František, jenž má koncem měsíce do země přijet. Při slavnostní mši na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu vyjádřil soustrast tamní koptské církvi a celému národu. Za oběti i zraněné se podle svých slov modlí. 

Podle informací televize Fox News se k oběma výbuchům přihlásil Islámský stát.

Na situaci již zareagoval také prezident Abdal Fattáh Sísí, jenž svolal bezpečnostní radu státu. Ta má ještě dnes jednat o reakci na dění. Ruský prezident Vladimir Putin pak vyjádřil nutnost společného boje proti terorismu. V listu adresovaném egyptskému prezidentovi mimo jiné napsal, že teroristé se snaží nejen lidi zastrašit, ale i zasévat rozkol mezi vyznavače různých náboženství.

  • Původní text ZDE.

Křesťané se v zemi opakovaně stávají terčem islámských extremistů. Například v prosinci bylo při těžkém pumovém útoku na křesťanskou katedrálu v Káhiře, k němuž se přihlásil Islámský stát, zabito 30 lidí.

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: VIDEO obsahuje drastické záběry!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…