VIDEO Molotovovy koktejly, hořící autobus a mladíci řvoucí Alláhu Akbar. Ve Francii bylo zase jednou pořádně horko

05.08.2016 20:51

V pařížském předměstí Saint-Denis se znovu rozhořely plameny. Čtvrť, která si ještě dobře pamatuje hořící auta z nepokojů v roce 2005. Noc co noc tehdy na ulicích hořely desítky aut. Nedávno se plameny do čtvrti vrátily. Skupina mladých mužů donutila zastavit jeden z městských autobusů, vyhnali z něj řidiče i cestující a za pokřiku Alláhu Akbar autobus zapálili.

VIDEO Molotovovy koktejly, hořící autobus a mladíci řvoucí Alláhu Akbar. Ve Francii bylo zase jednou pořádně horko
Foto: wikipedia
Popisek: Francouzská vlajka.

Kloubový autobus linky číslo 170 skončil před pár dny v noci v plamenech. Vinu na tom měla skupina mladíků, která v noci přehradila jednu z ulic popelnicemi, donutili linkový autobus zastavit a vyhnali z něj jak řidiče, tak všechny cestující. Poté autobus s pomocí Molotovových koktejlů zapálili. O útoku informoval server deníku Le Parisien. Server britského deníku Daily Express navíc uveřejnil videonahrávku celého zločinu, kterou zřejmě pořídil pozorovatel v některé z okolních budov.

Celou zprávu ve francouzštině naleznete zde

Z videa je zřejmé, že mladí muži, kteří demolují městský autobus, při svém vandalském počínání volají Alláhu Akbar (Alláh je veliký). Útočníci napřed vymlátili okna a posléze do něj vhodili několik Molotovových koktejlů. Autobus začal hořet, posléze se ozval výbuch a autobus se rozpadl na dvě části. Na místo byly přivolány hasičské jednotky a požár dostaly pod kontrolu.

Celou zprávu v angličtině naleznete zde

Policie případ šetří, ale prozatím se v podávání informací omezila jen na konstatování, že motiv útočníků není znám. Za štěstí lze považovat skutečnost, že při útoku nebyl nikdo zraněn. K útoku však došlo ve velmi rozjitřené době, kdy se země vzpamatovává z teroristického činu v Nice a z vraždy katolického kněze, kterou mají na svědomí bestiální útočníci Islámského státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…