VIDEO Takže čí je to bordel? Všude špinavé talíře, nedopalky... Další záběry z Kliniky. A nejen to

14.02.2019 17:27

Youtuber Stanislav Hruška se chtěl podívat do útrob Autonomního sociálního centra Klinika na pražském Žižkově, které museli před pár týdny vyklidit aktivisté, kteří objekt obývali po celé měsíce v rozporu se zákonem. Při návštěvě zjistil, že je v objektu opravdu velký nepořádek, mírně řečeno. Otázka však je, kdo ho tam udělal. Podle lidí, kteří na Kliniku docházeli, to bývalo klidné a tiché místo.

VIDEO Takže čí je to bordel? Všude špinavé talíře, nedopalky... Další záběry z Kliniky. A nejen to
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aktivisté na střeše Kliniky

V rámci Standa show vysílané na kanálu YouTube se šel Standa Hruška podívat na Kliniku. Nakoukl sice dovnitř jen přes okno, ale i tak na kameru zaznamenal značný nepořádek. „Tady je fakt bordel,“ zaznělo na kameru.

Jenže takový „bordel“ prý na Klinice nebýval vždy. Dříve tam bývalo uklizeno. Youtuber se proto snažil zjistit, zda onen nepořádek neudělali na Klinice až exekutoři. Od muže, který si nepřál vystoupit před kamerou, se však Stanislav Hruška dozvěděl, že tam onen nepořádek byl už před příchodem exekutorů. „Si myslíte, že když jsme tam vlítli, tak máme ještě čas převracet postele, něco hledat nebo něco?“ ptal se youtubera na oplátku oslovený muž.

V celé budově se prý povalovaly špinavé talíře, nedopalky cigaret a podobně.


Screen: Youtube kanál StandaShow

Jenže k dispozici jsou i fotografie, které zachycují Kliniku jako uklizené místo s útulným barem. Jako uklizené místo popsal Kliniku také squatter Emil Jíra, který na kameru prohlásil, že nepořádek v objektu udělala až přivolaná bezpečnostní agentura. „Byl tady klid a pořádek,“ popisoval Jíra situaci před vpádem agentury. Na Klinice bylo uspořádáno na tisíc akcí.

Před kamerami také zaznělo, že v západní Evropě, kupříkladu ve Španělsku, fungují podobná centra vydupaná prakticky ze země, v neobydlených budovách, které aktivisté opravili ve volném čase. Youtuber Standa by byl rád, aby aktivity Kliniky pokračovaly, ale tam, kde s tím bude souhlasit původní majitel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…