VIDEO To byl zase nářez: Donald J. Trump vystřihl dva projevy v jeden den. Oba k dělníkům

16.03.2017 8:14

Prezident Spojených států amerických Donald Trump se vydal do amerického Michiganu, kde promluvil k zaměstnancům velkých amerických automobilek. Později se přesunul do Nashvillu, kde pohovořil s jejich nadřízenými. Vzpomněl i na prezidenta Spojených států z revolučního období Andrewa Jacksona.

VIDEO To byl zase nářez: Donald J. Trump vystřihl dva projevy v jeden den. Oba k dělníkům
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Donald Trump stanul v americkém státě Michigan převážně před dělníky z automobilového průmyslu, které v samém úvodu potěšil zprávou o tom, že se již pracuje na opatřeních, která by měla vést k tomu, že se „auta začnou vyrábět znovu ve Spojených státech“.

„Neumím si představit nic hezčího než auto vyrobené ve Spojených státech. Jsem odhodlán bojovat za záchranu automobilového průmyslu ve Spojených státech amerických. Budeme světovým výrobcem automobilů číslo jedna, nebude to trvat dlouho, věřte mi,“ potěšil Trump přítomné dělníky.

„Přicházeli jste o pracovní místa po celá desetiletí, věřte mi, tomu je konec, už k tomu dále docházet nebude. Chrysler, General Motors, Fiat a další automobilové společnosti již slíbily, že začnou vytvářet pracovní místa ve Spojených státech. To je jen začátek,“ pokračoval prezident Spojených států.

Anketa

Podporujete Andreje Babiše? (Hlasování od 16.3.2017)

54%
46%
hlasovalo: 42491 lidí

„Neférové obchodní praktiky ‚ukradly‘ naše pracovní místa, naše společnosti a američtí politici tomu doposud jen beznadějně přihlíželi – tak již tomu v budoucnu nebude. Oni nám posílají svá auta, která my bez řečí a bez jakýchkoli cel přijímáme, sami na naši produkci ovšem uvalují cla,“ postěžoval si Trump na praktiky blíže nespecifikovaných zemí.

„Naši oponenti říkají, že jsme možná přišli o nějaká pracovní místa, zato jsme ovšem díky této politice získali mnoho přátel v zahraničí. Já o žádné přátele v zahraničí nestojím, jestliže za to musím platit takovou daň. Navíc si o nás lidé v zahraničí jen myslí, že jsme stupidní,“ pokračoval Trump se svou předvolební rétorikou.

„Věřte mi, Ameriky si budou lidé již brzy znovu vážit. Vás, manuálních pracovníků, si budou lidé také znovu vážit, již brzy, hned teď! Velký národ musí být schopný sám sebe ochránit od okolního světa,“ pokračoval Trump.

„Bůh žehnej americkému dělníkovi, Bůh žehnej automobilovému průmyslu a Bůh žehnej Spojeným státům americkým,“ zakončil Trump svůj projev v Michiganu.

Trump připomíná Jacksona v Nashvillu

Jen o několik hodin později vystoupil Trump s projevem na stejné téma ve státě Tennessee, kde se již setkal s lidmi, kteří automobilový průmysl ve Spojených státech řídí. Prezident Spojených států lehce pozměnil formu svého projevu, obsah byl ovšem velmi podobný.

„V první řadě nám jde o vytváření nových pracovních míst. Stojíme také o budování nových továren, nejen rozšiřování těch starých, ale o výstavbu zcela nových,“ zdůraznil Trump v Nashvillu.

„Vyrobíme tisíce nových aut a vyrobíme je všechny ve Spojených státech.“

Poté, co prezident Trump uzavřel téma týkající se automobilového průmyslu, připomněl 250. výročí narození prezidenta Spojených států Andrewa Jacksona, který se podle Trumpa postavil „arogantní elitě“.

„Nepřipomíná vám to někoho? Není divu, že nás dávají neustále do souvislosti,“ uvedl americký prezident.

„Jackson bojoval proti elitám, které v revolučních Spojených státech sledovaly pouze své vlastní zájmy a ignorovaly potřeby a zájmy amerického národa. Andrew Jackson byl skutečně lidovým prezidentem, i proto jsem jeho portrét vyvěsil v Oválné pracovně,“ zmínil prezident Trump.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…