VIDEO Zděšená reportérka ve volební místnosti v Arizoně. Před budovou jsou nespokojení voliči. Prý se zbraněmi

05.11.2020 19:25

Bývalý hokejový brankář Dominik Hašek se pohoršil nad záběry americké televize CNN, které ukazují protest příznivců amerického prezidenta Donalda Trumpa před budovou, ve které se sčítají volební hlasy. Podle Haška je za situaci zodpovědný Trump a jeho slova podle někdejšího brankáře vedou k „mezilidské nenávisti, násilí a nejednou i k smrti nevinných“.

VIDEO Zděšená reportérka ve volební místnosti v Arizoně. Před budovou jsou nespokojení voliči. Prý se zbraněmi
Foto: Repro Twitter
Popisek: 45. americký prezident Donald Trump

Anketa

Jste pro umožnění korespondenčního hlasování při volbách v České republice?

4%
96%
hlasovalo: 18671 lidí
„Se mi snad jen zdá,“ zhrozil se Hašek a celou situaci popsal: „Lidé makají do noci na sčítání hlasů a na parkovišti na ně ‚čeká‘ pořádný dav lidí se střelnými zbraněmi.“ Přiložil přitom video pořízené stanicí CNN, kde reportérka Kyung Lahová s hrůzou ze sčítací místnosti informuje, že má být před budovou „velmi velký“ protest.

„Tohle je americká demokracie, co tady vidíte! To jsou dobří lidé, kteří sčítají hlasy,“ ukazuje reportérka na pracovníky sčítacího centra Maricopa County Elections Department v arizonském Phoenixu a pak upozorňuje, že štáb nyní bude muset budovu opustit.

Podle několika reportérů měli být Trumpovi příznivci ozbrojeni, ze zveřejněných záběrů to však nelze posoudit. Ve „velmi velkém“ protestu pak bylo kolem 22. hodiny tamního času odhadem nanejvýš 200 protestujících.

FOTO: Repro CNN, záběry protestu před sčítacím střediskem ve Phoenixu

Protestující před budovou stojí na parkovišti a zaznívalo zvolání k tomu, aby byly správně sečteny i jejich hlasy. Mezi lidmi s transparenty bylo i vícero postarších občanů a ze záběru není vidno, že by se přítomní jakkoliv vtírali dovnitř a sčítání jakkoli narušovali.

Hašek si myslí, že za přítomné má odpovědnost Donald Trump. „Příklad, k čemu vedou slova prezidenta lháře. K mezilidské nenávisti, násilí a nejednou i k smrti nevinných,“ tvrdí Hašek.

V Arizoně stále hlasování není u konce a tamní výsledky voleb jsou velmi těsné. Demokratický kandidát a bývalý viceprezident Joe Biden vede s 50,5 % (1 469 341) hlasů nad aktuální hlavou státu Donaldem Trumpem s 48,1 % (1 400 951). Podle odhadu agentury AP bylo sečteno ke čtvrtečním 18.45 88 % hlasů ve státě. Arizona přinese vítězi až 11 volitelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…