VIDEO Žertovná píseň zpívá o vraždě Miloše Zemana

02.11.2016 8:00

Balada o Hradu, která velmi kriticky hodnotí působení Miloše Zemana v roli prezidenta České republiky, se objevila na serveru YouTube na profilu Honzy Jíchy.

VIDEO Žertovná píseň zpívá o vraždě Miloše Zemana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

„Jsem zarostlej a tejden jsem se neholil. Mám prezidenta, kterýho jsem nevolil. Na Hradě se fajně žije, tam je hej. A v podhradí rozmáhá se beznaděj,“ zpívá písničkář.

„Koukám vždycky, když vylezu na Petřín, jak Pražský hrad se zvolna mění na vepřín. Místo pravdy kolují jen domněnky a z hradních žerdí stal se sušák na trenky,“ domnívá se dále. „Svatý Václav býval tady také pán. Štěstí pro něj, že je dávno zasypán. A nevidí, jak po nástupu do trůnu chodí kdekdo blít na jeho korunu,“ připomíná v klipu aféru kolem zdravotní indispozice prezidenta Miloše Zemana u korunovačních klenotů.

Anketa

Kdyby v 1. kole volby prezidenta kandidovali Miloš Zeman i Tomio Okamura, jak byste se zachoval(a)?

hlasovalo: 9528 lidí

„Karel IV. všechny tyhle chalupy dal před lety vcelku slušně do kupy. A netušil, že je jednou podědí čínskej kuli kvůli ruský kůži medvědí, brum brum,“ zpívá dál. V prostřihu jsou k vidění budovy Pražského hradu. 

„Neměli jsme vždycky štěstí na pány,“ poukazuje zpěvák na říšského protektora Reinharda Heydricha, komunistického prezidenta Klementa Gottwalda či exprezidenta Václava Klause. „A kluci, co jsou trochu od rány, mohli by na něj i s jeho mluvčáčky počkat zas u kobyliský zatáčky,“ vzpomíná na atentát na Reinharda Heydricha. 

„Havel mluvil jen o síle duchovní, že člověk má mít duši, taky něco v ní. Tenhleten by nejradši zas dalajlámu i s celým Tibetem semlel do salámu. Kostelecké uzeniny na váš stůl,“ dodal. „Celkem ale nevidím to tragicky. Žádný hovado tu není navždycky. A taky vím, že náš slavný Pražský hrad umí se sám včas těch hovad zbavovat. Těším se na lepší časy s Horáčkem, s Pithartem, nebo Halíkem, to je jedno. Otevřete okno, aby zmrdi mohli ven,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…