Václav Klaus ml. se nedal: „Hnědí populisté!“ nadávali Zelení. A on?

13.08.2019 8:41

Zelení na Praze 3 udeřili na Václava Klause mladšího a jeho Trikolóru. Prý budou vždy bojovat s nahnědlým populismem a budou chránit vše, co tito nahnědlí populisté chtějí zničit – životní prostředí, spravedlivou společnost i veřejnoprávní média. Jenže netrvalo dlouho a Václav Klaus Zeleným vrátil úder.

Václav Klaus ml. se nedal: „Hnědí populisté!“ nadávali Zelení. A on?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slavnostní představení nové parlamentní strany Trikolora bývalého poslance ODS Václava Klause mladšího

Václav Klaus věří, že s hnutím Trikolóra může na Praze 3 v budoucnu vyhrát volby. Zelení dali najevo, že jsou odhodláni udělat hodně pro to, aby se tak nestalo.

Anketa

Podpořili byste zrušení Senátu?

95%
5%
hlasovalo: 13028 lidí

„Prý si u nás na Žižkově věří na vítězství. Tak určitě.To asi Žižkováky a Žižkovačky neznají. My, Zelení a Zelené budeme každopádně vždy bojovat s nahnědlým populismem, budeme chránit vše, co tito lidé chtějí zničit – životní prostředí, spravedlivou společnost, participativní a nenásilnou demokracii, demokratické instituce a veřejnoprávní média,“ napsali Zelení na sociální síti Facebook.

A Klaus jim tamtéž úder vrátil.

„Sešli se občané Prahy 3, kteří se rozhodli využít svého ústavního práva – sdružit se v politické straně či hnutí. Akci inicioval pan Mojmír Mikuláš, který mj. vyhrál zdejší komunální volby se svým tehdejším politickým subjektem a je podruhé členem zastupitelstva. Zúčastnění se na závěr ustavující schůze vyfotili na schodech, které kromě Říma závidí Žižkovu většina měst a městských částí. Nikomu nic nedělají, nikomu nevyhrožují, jen se budou ucházet o důvěru svých sousedů ve volbách nebo se prostě jen občansky angažují. Já k fotce napsal ‚Na Žižkově vyhrajeme‘. A všimněte si reakce ‚demokratické‘ konkurence. Plné urážek, nadávek, přirovnávání k fašistům a tak všelijak podobně,“ zlobil se.

Občanům slíbil, že hnutí Trikolóra povede kampaň v pozitivním duchu. Prý rozumí tomu, že Trikolóra na Praze 3 nezíská sto procent hlasů, i když stále věří, že mohou vyhrát. Současně je však připraven respektovat i názory lidí, kteří Trikolóru volit nebudou. „A na rozdíl od řady jiných – jsme bytostní demokraté,“ zdůraznil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…