Ve Sněmovně se bude znovu diskutovat o migrační krizi

22.03.2016 6:21

Poslanci by dnes měli pokračovat v debatě o migrační krizi, kterou přerušili v polovině února. Ve hře je návrh usnesení, v němž by dolní komora podobně jako na podzim odmítla stálý mechanismus pro přerozdělování uprchlíků mezi státy Evropské unie. Mohla by taky vyjádřit znepokojení nad tím, že se migraci nedaří kontrolovat a omezit.

Ve Sněmovně se bude znovu diskutovat o migrační krizi
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Zda se dnes Sněmovna k hlasování o návrzích k migrační krizi dostane, ale není jasné. Do diskuse jsou přihlášeny dvě desítky poslanců.

Návrh usnesení, který předložil předseda poslanců KDU-ČSL Jiří Mihola, zdůrazňuje i nutnost kontroly vnější hranice unie a humanitární pomoc běžencům mimo území osmadvacítky. Vláda, jejíž dosavadní kroky by mohli poslanci zhodnotit jako odpovědné, by se navíc měla připravit na možné přesměrování toku migrantů s dopadem na Česko. Mihola podal návrh už v únoru, některé jeho body jsou proto překonané.

Konkurenční návrh podal opoziční Úsvit. Dolní komora by podle něj měla zavázat vládu k zavedení trvalé ochraně státní hranice a k odmítnutí přijímání jakýchkoli migrantů. Sněmovna by taky měla podle návrhu vyjádřit nedůvěru dosavadní imigrační a bezpečnostní politice českého kabinetu i Evropské unie.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…