Ve věku 80 let zemřel bývalý ministr Milan Horálek

13.11.2012 20:22

Ve věku 80 let dnes zemřel první český polistopadový ministr práce a sociálních věcí Milan Horálek. ČTK to sdělila jeho rodina. Příčinu úmrtí nechtěla komentovat. Horálek mimo jiné působil také v Československé televizi, později byl členem Rady České televize.

Ve věku 80 let zemřel bývalý ministr Milan Horálek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební místnost

Milan Horálek se narodil 27. listopadu 1931 v Rájci na Blanensku. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze, kde poté zůstal vyučovat. V 60. letech pracoval v Ekonomickém ústavu Československé akademie věd, byl i poradcem předsedy Státní plánovací komise. Společně s Jiřím Kantůrkem a Karlem Pechem stál u zrodu prvního skutečně publicistického televizního pořadu s názvem Věc veřejná, který byl ale již při druhém vysílání zakázán.

Podílel se i na vzniku druhého programu Československé televize. V době takzvané normalizace, v roce 1970, musel z politických důvodů odejít ze zaměstnání. Poté mimo jiné smluvně spolupracoval s Výzkumným ústavem sociálního rozvoje a Prognostickým ústavem.

Po listopadu 1989 byl jmenován náměstkem ministra práce a sociálních věcí federální vlády a v červnu 1990 ministrem práce a sociálních věcí České republiky, kterým byl do července 1992. Byl členem Občanského hnutí. Později byl mimo jiné náměstkem ředitele Výzkumného ústavu práce a sociálních věcí a v letech 2001 až 2007 byl také členem Rady České televize, z toho zhruba rok a půl předsedou.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…