Vedení ČSSD dnes čeká debata o volebním neúspěchu i budoucnosti

10.12.2016 6:17

Širší vedení ČSSD dnes projedná neúspěch strany v říjnových krajských volbách, obrysy nového programu, ale bude také připravovat březnový sjezd, na kterém dojde k volbě vedení včetně předsedy. Jednání ústředního výkonného výboru se bude konat v Praze za zavřenými dveřmi, přístupný nebude ani projev předsedy strany a premiéra Bohuslava Sobotky.

Vedení ČSSD dnes čeká debata o volebním neúspěchu i budoucnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Základním bodem obměněného programu sociálních demokratů by podle místopředsedy strany a ministra vnitra Milana Chovance měla být progresivní daň. ČSSD by se měla prezentovat jako strana pro většinu občanů Česka a před volbami do Sněmovny v příštím roce se soustředit na své tradiční voličské skupiny, například zaměstnance, rodiny s dětmi a seniory.

Vedle Sobotky a Chovance se na výboru očekávají i vystoupení kritiků současného vedení. Promluvit by měl jihočeský hejtman Jiří Zimola, který by chtěl zhodnotit povolební dva měsíce a straníky vybudit k dynamice. Chovancův vyzyvatel v souboji o místo statutárního místopředsedy Jeroným Tejc se zase chce soustředit na budoucnost strany a programové priority.

ČSSD se bude v Praze připravovat i na březnový sjezd strany, který bude v Brně vybírat nové vedení. O funkci předsedy se zatím uchází jen Sobotka. Dnes jde o poslední plánované zasedání širšího vedení sociální demokracie před sjezdem. Do konce prosince a v průběhu ledna se ještě uskuteční zbývající nominační krajské konference.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…