Vedení KSČM vstupuje do voleb. Svým voličům poradila koho volit

19.01.2023 16:56 | On-line

KSČM před druhým kolem prezidentských voleb oficiálně podpořila Andreje Babiše, kterého vnímá jako menší hrozbu pro Českou republiku. Naopak Pavel podle komunistů znamenaná velké nebezpečí pro peněženky občanů a přinesl by válečné běsnění.

Vedení KSČM vstupuje do voleb. Svým voličům poradila koho volit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest pořádaný KSČM proti zdražování, nárůstu chudoby, poklesu životní úrovně i proti neochotě vlády tuto situaci řešit

Komunisté na svých stránkách vyzvali své členy, příznivce a voliče, aby ve druhém kole prezidentských voleb volili protivládního kandidáta Andreje Babiše . „Jestliže je totiž Andrej Babiš zlo, tak jeho protikandidát Petr Pavel je vyložené peklo pro ČR i její občany,“ píše se v prohlášení.

„Pro KSČM to není volba srdcem, nýbrž volba toho, kdo z nabízené dvojice představuje menší hrozbu pro peněženky občanů a válečné běsnění,“ uvádějí komunisté a vyjmenovávají hlavní Pavlovy neduhy.

Pavel prý ve své minulosti v komunistické armádě a poté ve službách NATO předvedl, že mu nedělá problémy hbitě převléknout kabát. „ A to takovým způsobem, že by se nemusel stydět za přezdívku Generál Zrada,“ neberou si komunisté servítky.

KSČM vadí také fakt, že si Pavel nechal vyjádřit podporu od vlády Petra Fialy. Vadí také „jeho asociální názory, například odmítnutí zkracování pracovního týdne, odmítnutí zvyšování platů a mezd, odmítnutí slev na jízdném pro studenty i seniory, zásadní zvýšení daně z nemovitosti“.

Z dalších Pavlových nevhodných názorů komunisté zmiňují „podporu dalších dodávek zbraní na Ukrajinu i jejího vstupu do EU, neodmítnutí vojenské základny USA/NATO na území ČR, prosazování přijetí eura nebo podporu urychlené implementace Green Dealu, který poškodí většinu občanů ČR.“

Zejména KSČM varuje před koncentrací moci v rukou vládní koalice, pokud by Pavel uspěl. „Ovládnutí Poslanecké sněmovny i Senátu jakožto moci zákonodárné, vlády jakožto moci výkonné, a také soudní, např. v ohledu jmenování ústavních soudců,“ píše se v prohlášení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Babiše samozřejmě volím!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseIjonT , 19.01.2023 17:35:15

|  8 |  1

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…