Vědí ti „socani“, co vlastně chtějí? ptá se Jiří Ovčáček

13.08.2017 14:08

Mluvčí prezidenta Zemana Jiří Ovčáček kroutí hlavou nad některými sociálními demokraty.

Vědí ti „socani“, co vlastně chtějí? ptá se Jiří Ovčáček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Ovčáček

Když hejtmanky a hejtmani krajů České republiky vyrazili na jednání s prezidentem Zemanem, vzali s sebou dárek. Novou hůl. Se vzkazem, že ji prezident může použít proti příštímu premiérovi. Někteří hejtmani však nebyli z tohoto dárku ani trochu nadšení. Sociálnědemokratický hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard dárek nepovažoval za dobrý vtip. „Nepovažuji to za dobrý vtip,“ řekl Aktuálně.cz.

Dárek prezidentovi předala předsedkyně Asociace krajů ČR z hnutí ANO Jana Vildumetzová. Zřejmě v žertu připomněla prezidentovi i přítomným hejtmanům scénu z Hradu, když na jednání s hlavou státu o vládní krizi dorazil premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) a prezident na něj před novináři mával holí. Některým hejtmanům za ČSSD to ale zjevně nepřišlo tak legrační.

„My jsme s ním (s dárkem) byli seznámeni až bezprostředně před setkáním s panem prezidentem. Z mého pohledu je to kontroverzní, protože na jedné straně je to zdravotnická pomůcka, druhá věc je, že to navazuje na chování, které z mého pohledu nebylo úplně košer,“ prozradil pardubický hejtman taktéž za ČSSD Martin Netolický. Dodal ovšem také, že nemá nic poti černému humoru, takže ten vtip akceptoval.

Celý  článek naleznete zde

Pár slov k tématu přidal také hradní mluvčí Jiří Ovčáček, který na dárek pro prezidenta upozorni na sociálních sítích. „Vědí ti ‚socani‘, co vlastně chtějí? Babiš premiérem jim ukrutně vadí a mají z toho kopřivku. A když pan prezident dostane darem hůl na nového premiéra, mohou se pominout!“ nechápal reakci ČSSD mluvčí prezidenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…